powered by Surfing Waves

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομούλα αναψυχής και όχι επίσημη αποστολή αδελφοποίησης το πρόγραμμα του ταξιδιού στην Καππαδοκία

Οι αδελφοποιήσεις και οι σχετικές επισκέψεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μέσο προώθησης μόνιμων στόχων πολιτικής και ανταλλαγών. Οι δράσεις που δύνανται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας αδελφοποίησης μεταξύ ΟΤΑ είναι κυρίως η συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, καθώς και στον τομέα της τεχνογνωσίας σε ζητήματα διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και η ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς, όπως, ανάπτυξη, πολεοδομία και χωροταξία, προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ποιότητα ζωής, πολιτική προστασία, καταπολέμηση της ανεργίας, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση, ένταξη μειονεκτούντων ατόμων,  πρόληψη της εγκληματικότητας, εθελοντισμός κ.α..

Το δημοσειυμένο πρόγραμμα της επίσκεψης του δημου στον αδελφοποιήμενο δήμο Προκόπι Καππαδοκίας (Urgup) δεν συμπεριλάμβανει τιποτα απο τα παραπάνω. Μονο 2 μέρες θα μείνουν στο Urgup και ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται σε ξεναγήσεις . Η απόφαση για το ταξίδι πάρθηκε απο το δημοτικό σύμβούλιο στις 22/8/12. Ενδιαφέρον έχει η εισήγηση του αντιδήμάρχου για την επίσημη επίσκεψη όπου  δεν υπαρχει καμιά αναφορά για τους στόχους που θα επιτευχθούν με την επίσημη επίσκεψη, το πρόγραμα ανταλλαγών και τα ωφέλη που θα αποκομιστούν απο το δήμο.



πηγή: eleutherifoni.blogspot.gr

Το κοπιαστικό πρόγραμμα   "εμπέδωσης της φιλίας,  ανάπτυξης πολιτιστικών σχέσεων και ενθάρρυνσης της συνεργασίας στον τουρισμό και στο εμπόριο" που θα έχει η αποστολή του δήμου στο Ürgüp



Ξενάγηση στην Σμύρνη ( αξιοθέατα: σταθμός του Κασαμπά Κονάκι με το ρολόι, το Χισάρ Τζαμί, το μπεζεστένι, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την Αγία Φωτεινή και το Ατατούρκ Λισεσί, πρώην παρθεναγωγείο)



Διανυχτέρευση και ξενάγηση στο Παμούκκαλε θα έχει η αποστολή (αξιοθέατα: ασβεστούχα ιαματικά λουτρα που ονομάζονται το "Φρούριο των Βαμβακιών" αρχαιολογικό χώρος Ιεράπολης, πύλες της πόλης,το νυμφαίο και τα θεμέλεια του Μαρτυρίου του Αγίου Φιλίππου).


Διανυχτέρευση και ξενάγηση στην Προύσα, μέρος της επίσκεψης (αξιοθέατα: τα μαυσωλεία των Οσμάν και Ορχάν, τάφος μνημείο του Καραγκιόζη, το περίφημο Ουλού τζαμί με τους 20 τρούλους, και τη φημισμένη αγορά που είναι μοναδική στην Ευρώπη στην παραγωγή μεταξιού)

Δυο μέρες στην Κωνσταντινούπολη με ξεναγήσεις στηνΑγ. Σοφία, το Μπλέ τζαμί, ιππόδρομο,
Σουλταναχμέτ, Τοπκαπί, Σουλεϊμανιγιέ, Υψηλή Πύλη, αγορά μπαχαρικών.




0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.