powered by Surfing Waves

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Με ΒΙΠΕ και πενιχρά περιθώρια για τουριστική ανάπτυξη η οριστική πρόταση (Β2) για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κηρέως

Οι μελετητές του ΓΠΣ Δ.Ε. Κηρέως παρουσίασαν την οριστική τους προταση (Β2) η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου. Η πρόταση Β2 πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν πάει για έγκριση στο ΣΧΟΠ (Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος) της Στερεάς. Η οριστική πρόταση περιφρονώντας αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μονομερώς προτείνει την δημιουργία ΒΙΠΕ (Επιχειρηματικό Πάρκο τύπου Α).
Παράλληλα, σύμφωνα με την μελέτη οι περιοχές που προορίζονται για τουριστική ανάπτυξη αποτελολυν μόνο  το 2% της έκτασης της Δ.Ε Κηρέως, το χαμηλότερο ποσοστό από όλες τις ΔΕ του Δήμου

Είναι ηλίου φαεινότερο τι μεσολάβησε. Όπως αναφέρουν οι μελετητές στην σελίδα 7 της οριστικής πρότασης τους (Β2) τους ζητήθηκε να διορθώσουν το ελάττωμα  του σταδίου Β1  και να υποβάλουν εντός 10 ημερών α) το Β1 στάδιο της μελέτης ¨"ΓΠΣ Δήμου Κηρέως Ν. Εύβοιας» διορθωμένο «...σε ότι αφορά την πρόταση για το ΠΠΔ 1Α: ΕΠΠΑ στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου, ώστε να προτείνεται ΕΠΠΑ τύπου Α, "

Προοπτικές Ανάπτυξης
Τα παραπάνω έρχονται σε αντίφαση με τις διαπιστώσεις των μελετητών για τις προοπτικές ανάπτυξης της ΔΕ Κηρέως. Η μελέτη  αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση στην ΔΕ Κηρέως καταλήγει ότι  οι γενικές προοπτικές της περιοχής διαμορφώνονται  ως εξής:

 Συγκριτικό πλεονέκτημα της Δ.Ε. Κηρέα συνιστά το φυσικό του περιβάλλον. Η Δ.Ε. διαθέτει παράκτια ζώνη και ορεινό όγκο, πλούσια δάση, περιοχές Natura και τοπία φυσικού κάλλους που αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της Δ.Ε.

 Ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού με έμφαση σε ένα σύγχρονο πρωτογενή τομέα (γεωργία – ρητινοκαλλιέργεια - κτηνοτροφία – αλιεία), εντατικοποίηση της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και επέκταση οικονομικών δραστηριοτήτων προς τον τριτογενή τομέα. Η υφιστάμενη γεωργική γη παρέχει, χάρη στην ποιότητά της, δυνατότητες για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της παραγωγής και ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών. Παράλληλα, η αξιοποίηση των δασικών εκτάσεων με υλοτομία και ρητίνευση αποτελεί σταθερό πλουτοπαραγωγικό πόρο. Σημαντικές είναι οι δυνατότητες οργάνωσης, συστηματοποίησης και ανάπτυξης της κτηνο/πτηνοτροφίας με στροφή στις βιολογικές μεθόδους εκτροφής, τον εκσυγχρονισμό των μονάδων και την καθετοποίηση της παραγωγής, ενώ η μελισσοκομία, η αλιεία και η ιχθυοκαλλιέργεια έχουν ήδη αναπτυχθεί αρκετά και παρουσιάζουν δυναμική.

 Μετά την επανεκκίνηση της εξορυκτικής διαδικασίας που πραγματοποιείται σήμερα διαφαίνεται η δυνατότητα επαναφοράς της δευτερογενούς επεξεργασίας των εξορυκτικών προϊόντων στα πλαίσια ενός σχεδίου ολοκληρωμένης in situ διαχείρισης των ορυκτών πόρων.
Οι απαραίτητες υποδομές μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες αντίστοιχης όχλησης βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες σε οργανωμένο υποδοχέα δευτερογενούς παραγωγής λαμβάνοντας υπόψη την πολυδιάστατη προοπτική ανάπτυξης της περιοχής, τη φέρουσα ικανότητα του χωρικού υποδοχέα και την προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων.

 Προσέλκυση τουριστών στη Δ.Ε. με δημιουργία εναλλακτικών, καινοτόμων και ήπιων μορφών τουρισμού, τόσο στις παραθαλάσσιες περιοχές, όσο και στην ορεινή ενδοχώρα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι δυνατότητες ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού με επίκεντρο τον οικισμό Προκοπίου και ο ορεινός – αθλητικός τουρισμός στο Κανδήλι.

 Ενδυνάμωση του οικιστικού δικτύου με ενίσχυση της εσωτερικής συνοχής με διαφοροποίηση – εξειδίκευση δραστηριοτήτων και αναζήτηση συνεταιρειών στο πλαίσιο κοινών πολιτικών χωρικής ανάπτυξης. Η βελτίωση των αστικών παροχών και των συνθηκών διαβίωσης θα αποτελέσει ελκυστικό παράγοντα για την εγκατάσταση νέων κατοίκων.

 Οικιστική ανάπτυξη β’ κατοικίας

 Η ανάδειξη της πολιτιστικής (αρχαιολογικοί χώροι, ιεροί ναοί κ.λπ.) και φυσικής κληρονομιάς (δάση, υδάτινοι πόροι, περιοχές Natura, Καταφύγιο Άγριας Ζωής) συνιστά μια ακόμη προοπτική για τη Δ.Ε., καθώς όπως προαναφέρθηκε, διαθέτει πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών. Επιβάλλεται η λήψη μέτρων πληρέστερης προστασίας και ανάδειξης και η
δημιουργία ολοκληρωμένων δικτύων αρχαιολογικών χώρων και φυσικού περιβάλλοντος, με στόχο τη γενικότερη αναδιοργάνωση και αξιοποίηση του χώρου της περιοχής μελέτης και τη θεμελίωση της βιώσιμης ανάπτυξης της Δ.Ε..



Χάρτης- Χρήσεις Γης





Κύριες Προτάσεις στο στην τελική πρόταση ΓΠΣ


Επεκτάσεις οριοθετημένων οικισμών (Πήλι, Κρύα Βρύση και Φαράκλα)

Περιοχή Τουρισμού – Αναψυχής – παραθεριστικής κατοικίας (ΤΑ) με πολεοδόμηση στο Κυμάσι

Περιοχές ρητινοεκμετάλλευσης
Η ΠΕΠ 13 χωροθετείται στο κεντρικό τμήμα της Δ.Ε., στις θέσεις αναδασμών και διανομών για ρητινοκαλλιέργεια και συγκεκριμένα ανατολικά και δυτικά του Μαντουδίου, ανατολικά των οικισμών Μετόχι, Σπαθάρι και Καλύβια, δυτικά του Σπαθαρίου μέχρι την ΠΕΠ 5, γύρω από τον οικισμό
Δαφνούσσα, ανατολικά του Προκοπίου, βόρεια της Φαράκλας και σε κάποια μικρότερα απομακρυσμένα τμήματα, όπως φαίνεται στον χάρτη Π.2. Μικρές εκτάσεις νότια της Δαφνούσσας υπόκεινται στο καθεστώς των περιοχών του δικτύου Natura.

Περιοχές γεωργικής γης
Πρόκειται για τις περιοχές γεωργικών γαιών που προέκυψαν από διανομές του Υπουργείου Γεωργίας (πεδιάδα Κρύας Βρύσης, περιοχή ποταμού Νηλέα νότια της Φαράκλας, περιοχή ποταμού Κηρέα ανατολικά του Προκοπίου) και τρεις μικρότερες πεδινές περιοχές όπου σήμερα ασκείται γεωργία: γύρω από τον Ι.Ν. Αγίου Μερκουρίου, στα βορειοδυτικά του Πηλίου και στα νοτιοδυτικά της Βλαχιάς. Η τελευταία θέση εμπίπτει σε περιοχή του δικτύου Natura

Περιοχές τουριστικής ανάπτυξης και αναψυχής
Πρόκειται για το παράκτιο μέτωπο Βλαχιάς και Σαρακήνικου, όπως φαίνεται στο χάρτη Π.2, όπου παρά το γεωργικό ή δασικό χαρακτήρα της περιοχής, ήδη εντοπίζονται συγκεντρώσεις χρήσεων αναψυχής και παραθεριστικής κατοικίας. Έχει χαρακτηριστεί από το ΕΠΧΣΑΑ Τουρισμού ως Α.2 –
Αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή και είναι κατάλληλη για την προωθηση του μαζικού τουρισμού μεγάλης κλίμακας, δεδομένου ότι με την εγκατάσταση του ΕΠΠΑ τύπου Α στο Κυμάσι, αναμένεται υποβάθμιση της περιοχής και μείωση της τουριστικής κίνησης. Αποτελεί περίπου το 2% της
έκτασης της Δ.Ε.. 

ΠΕΠΔ 3: Γεροβουνό
Πρόκειται για το λόφο Γερόβουνο, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Κυμασίου που περιλαμβάνει αρχαιότητες και δασοσκεπείς εκτάσεις και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο ιστορικής σημασίας του τοπίου της Δ.Ε.. Ο λόφος ανήκει στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Μαντουδίου από το 1895. Το δυτικό τμήμα, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Κηρίνθου, έχει παραχωρηθεί στην αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να τοπογραφηθεί η αρχαία πόλη και να αναδειχθεί το οχυρωτικό της έργο. Σε αντάλλαγμα ο Δήμος και η ΕΚΠΑ θα δημιουργήσουν Μουσείο – εκθετήριο αρχαιολογικών ευρυμάτων στο διατηρητέο κτήριο Μεγάλη Οικία στο Μαντούδι, θα κατασκευάσουν αναψυκτήριο για τους επισκέπτες του αρχαιολογικού και ειδικά διαμορφωμένο χώρο – περίπτερο πλησίον του αρχαιολογικού χώρου για την προβολή και διάθεση προϊόντων του Συνεταιρισμού και θα του παρχωρήσουν ποσοστό επί των κερδών που θα προκύψουν. Στην περιοχή επιτρέπεται η βόσκηση, η μελισσοκομία και η διατήρηση των υφιστάμενων  καλλιεργειών. Μετά από απαίτηση του Συνεταιρισμού, απαγορεύται η θήρα. Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης ανάδειξης της τοπιακής ενότητας Γεροβουνού προτείνεται η διαμόρφωση μονοπατιών και υπαίθριων χώρων στάσης – αναψυχής. Επιτρέπεται η ανέγερση μικρών αγροτουριστικών καταλυμάτων αποκλειστικά για τη διανυκτέρευση επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου.


Περιοχές Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΠΔ)

Π.2.5.1 ΠΠΔ 1: ΕΠ.ΠΑ. (ΒΙΠΕ)
Στην έκταση της Δ.Ε. προτείνεται η χωροθέτηση δύο περιοχών Επιχειρηματικών Πάρκων ως εξής:
ΠΠΔ 1Α: ΕΠΠΑ στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 320/18-3-15 απόφαση ΔΙΠΕΧΩΣ/ΠΣΕ προτείνεται Ζώνη Παραγωγικών Δραστηριοτήτων στη θέση Φούρνοι Μαντουδίου ΠΠΔ 1Α. Στη ζώνη θα αναπτυχθεί Επιχειρηματικό Πάρκο (ΕΠ.ΠΑ.) τύπου Α, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τους όρους και περιορισμούς της αριθ. Φ/Α.5.33/15088/945/21-12-2012 (ΦΕΚ 3540 Β’) ΚΥΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ Φ/Α.5.33/14968/9/23-12-2014 (ΦΕΚ 3622 Β’) και με την επί πλέον απαγόρευση χρήσης στερεών καυσίμων.

ΠΠΔ 1Β: ΕΠΠΑ τύπου Γ (χαμηλής όχλησης)
Επιπλέον του ΕΠ.ΠΑ. τύπου Α και για την εξυπηρέτηση των λοιπών αναγκών δευτερογενούς τομέα της Δ.Ε., πέραν της επεξεργασίας λευκολίθου (ελαιοτριβεία, σφαγεία, και λοιπές βιοτεχνίες/βιομηχανίες), προτείνεται χωροθέτηση ΕΠΠΑ τύπου Γ (χαμηλής όχλησης, σύμφωνα με την ΚΥΑ 3137/191/Φ.15/12-3-12, ΦΕΚ 1048 Β’/4-4-12.), όπως προβλέπεται και από το ισχύον ΓΠΣ Μαντουδίου (Υ.Α. 19568/795/18-3-87). Το ΕΠΠΑ τύπου Γ, έκτασης περίπου 70,134 στρ. χωροθετείται νότια του οικισμού Μαντούδι και ανατολικά της Ε.Ο. 77 σε θέση άμεσα προσπελάσιμη με ομαλό, πεδινό ανάγλυφο.

Π.2.5.2 ΠΠΔ 2: ΠΟΑΠΔ Κτηνοτροφίας
Η σημασία του ΠΟΑΠΔ είναι μεγάλη, καθώς η δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου θα προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες σταυλισμού και εκμετάλλευσης των κτηνοτροφικών μονάδων σε περιβάλλον υψηλών υγειονομικών προδιαγραφών. Η συνεργασία των κτηνοτρόφων και οι κοινές υποδομές αφενός ενισχύουν την αποδοτικότερη διαχείριση των προϊόντων και αφετέρου τονώνουν τους κοινωνικούς δεσμούς τις τοπικής κοινωνίας. Η οργάνωση του χώρου επιτρέπει τη
συγκέντρωση ολόκληρου του κύκλου των κτηνοτροφικών εργασιών που αφορούν στο σταυλισμό, τη βόσκηση και τη φροντίδα του κοπαδιού, την πρωτογενή παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων και τη δευτερογενή επεξεργασία – τυποποίησή τους μέχρι τη συλλογή της βιομάζας και την καύση της για παραγωγή ενέργειας. Τέλος, επιτυγχάνεται αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση του αγροτικού τοπίου Το προτεινόμενο πτηνο/κτηνοτροφικό πάρκο θα πρέπει να εξασφαλίζει ικανή έκταση για τη στέγαση τουλάχιστον 10 εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον πρέπει να υπολογιστούν οι κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι για το τεχνικό προσωπικό, τα σιλό ζωοτροφών και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων συντήρησης και επεξεργασίας προϊόντων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του πάρκου είναι η πρόβλεψη βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και αποβλήτων των κτηνοτροφικών μονάδων.
Το προτεινόμενο ΠΟΑΠΔ χωροθετείται σε πεδινή έκταση, επί της Επ.Ο. 22 – Προκόπι – Σπαθάρι – Κεχριαί, μεταξύ των οικισμών Φαράκλα και Μετόχι και καταλαμβάνει περίπου 200 στρέμματα. Η θέση επιλέχθηκε ώστε να εξυπηρετείται από τουλάχιστον έναν υφιστάμενο δρόμο, να έχει ομαλό ανάγλυφο και να πληροί τις αποστάσεις του Ν.4056/12

Περιοχές Ειδικών Χρήσεων (ΠΕΧ)
Πρόκειται για τις παρακάτω κατηγορίες περιοχών:
ΠΕΧ 1: Εμπορευματικό και ειδικό λιμάνι Μαντουδίου (στο Κυμάσι)
ΠΕΧ 2: Αλιευτικό καταφύγιο (στο Πήλι)
ΠΕΧ 3: Ναυπηγείο (στο Κυμάσι)
ΠΕΧ 4: Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων
ΠΕΧ 5Α: Υφιστάμενα νεκροταφεία
ΠΕΧ 5Β: Προτεινόμενη θέση νεκροταφείου (Προκόπι)
ΠΕΧ 6: Ενεργά λατομεία
ΠΕΧ 7: Ζώνη μεταλλευτικής εκμετάλλευσης
ΠΕΧ 8: ΧΑΔΑ προς αποκατάσταση (στη θέση Παρασκευόρεμα)
Στις περιοχές αυτές απαγορεύεται κάθε άλλη χρήση, εκτός από αυτή για την οποία εγκρίνονται

Προτάσεις
Διανοίξεις / Νέες Οδικές Συνδέσεις
 Διάνοιξη οδικού άξονα Κρύα Βρύση – παραλία Αγίας Άννας με σκοπό την άμεση παραλιακή σύνδεση των οικισμών Κρύα Βρύση και Μαντούδι με τον υπερτοπικό τουριστικό πόλο Αγίας Άννας.
 Διάνοιξη παραλιακού άξονα Πηλίου – Κρύας Βρύσης στα πλαίσια δημιουργίας συνεχούς παραλιακής σύνδεσης όλων των παραθαλάσσιων οικισμών της Δ.Ε. μεταξύ τους.
 Διάνοιξη νέου ακτινικού άξονα Μαντούδι – Κρύα Βρύση με κύριο στόχο την άμεση σύνδεση και εξυπηρέτηση του οικισμού Κρύα Βρύση από την έδρα της Δ.Ε. και τη σύνδεση του Μαντουδίου με την προτεινόμενη παραλιακή σύνδεση (όπως περιγράφεται παραπάνω).
 Εξετάζεται στα πλαίσια υπερτοπικού σχεδιασμού, η σκοπιμότητα και εφικτότητα διάνοιξης άξονα Λίμνης – Πολιτικών – Ψαχνών στο νότιο τμήμα της Δ.Ε. και του ευρύτερου Δήμου. Οι ακριβείς χαράξεις θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικών μελετών αφού απαιτείται αναλυτική μελέτη πεδίου και σκοπιμότητας του έργου.

Δίκτυα εναλλακτικών μετακινήσεων
Πιο συγκεκριμένα προτείνεται να αναδειχθούν ή να χαραχτούν, οι ακόλουθες διαδρομές:
 Διαδρομή 1: Ξεκινάει από την Κρύα Βρύση, ακολουθεί το Βούδωρο ποταμό και από εκεί φτάνει στην Κήρινθο (οικία Αβέρωφ) αφού περάσει από το Νερόμυλο της ΚοινότηταςΚηρίνθου. Στη συνέχεια ακολουθεί τους ποταμούς Νηρέα και Κηρέα, περνάει από το Μαντούδι, το πλατανόδασος και το εροπλάτανο και φτάνει στο Προκόπι, στον Ι.Ν. Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.
 Διαδρομή 2: Ξεκινώντας από την Κήρινθο διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο Λούτσας Κηρίνθου και συνεχίζει ως τη Ζωοδόχο Πηγή (Πύργος Κιαμήλ). Στη συνέχεια ακολουθεί τον ποταμό Νηλέα μέσα από εναλλαγές καλλιεργήσιμων και δασοσκεπών εκτάσεων με κατεύθυνση προς Κεχριές και τη μονή Οσίου Δαυίδ.
 Διαδρομή 3α: Ξεκινάει από το Προκόπι (Ι.Ν. Οσίου Ι. του Ρώσου) και ανεβαίνει την ανατολική πλαγιά του Καντηλίου, περνώντας διαδοχικά από τον Πύργο Μπέζα και τη Δαφνούσσα και καταλήγοντας στην κορυφή Στρουγγίτσα. Από εκεί συνδέεται με τη διαδημοτική μοτοσυκλετική διαδρομή «Διάσχιση Καντηλίου» που συνεχίζει προς νότο (Νεροτριβιά) και με τη διαδρομή 3β. Στη συνέχεια κατηφορίζει μέχρι το Τρούπι και από εκεί συνεχίζει μέσα από το γεωπάρκο των ανενεργών λατομείων. Περνά από τον Ι.Ν. Αρχάγγελου Γαβριήλ, διασχίζει την κορυφή Χορτοκόπι και καταλήγει στην Ι.Μ. Γαλατάκη της Δ.Ε. Ελυμνίων.
 Διαδρομή 3β: Αποτελεί παρακλάδι της Δ.3α που ξεκινάει από την κορυφή Στρουγγίτσα και κατηφορίζει τη δυτική πλαγιά του Κανδηλίου μέχρι τη θέση Καλή πηγή.
 Διαδρομή 4: Ξεκινώντας από τον οικισμό Πήλι ανεβαίνει το όρος Πυξαριάς μέχρι την κορυφή. Από εκεί κατεβαίνει στη Βλαχιά και συνεχίζει προς Γερακοβούνι. Η διαδρομή μπορεί να συνεχίσει στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων είτε προς Μύλους είτε επάνω στη Δίρφυ.

Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι προτεινόμενες διαδρομές ακολουθούν υφιστάμενες χαράξεις

Προτείνεται η λειτουργία ενδοδημοτικής λεωφορειακής συγκοινωνίας με σκοπό να πραγματοποιηθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση των αποκομμένων οικισμών με την έδρα της Δ.Ε. και σε δεύτερη φάση με την έδρα του Καλλικρατικού Δήμου (Λίμνη)

Επεκτάσεις Οικισμών


Περιοχή Τουρισμού – Αναψυχής – παραθεριστικής κατοικίας (ΤΑ) με πολεοδόμηση στο Κυμάσι


επέκταση οικισμού Κρύας Βρύσης
Επέκταση οικισμού Φαράκλας



Επέκταση Πηλίου




Η Τελική Πρόταση Β2 για το ΓΠΣ της Δ.Ε. Κηρέως









ΤΚ Μαντουδίου

ΤΚ Προκοπίου


ΤΚ Κηρίνθου

ΤΚ Στροφυλιάς



Επισυναπτόμενα αρχεία


KYMASI_Π_3_3_B2
KYMASI_Π_3_1_Β2
Β2 Κηρέα
ΦΑΡΑΚΛΑ_Π_3_3_Β2
ΦΑΡΑΚΛΑ_Π_3_1_B2
ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ_Π_3_3_B2
ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ_Π_3_1_B2
ΣΠΑΘΑΡΙ_Π_3_3_B2
ΣΠΑΘΑΡΙ_Π_3_1_B2
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ Π_3_3_B2
ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ Π_3_1_B2
ΠΡΟΚΟΠΙ_Π_3_3_B2
ΠΡΟΚΟΠΙ_Π_3_1_B2
ΠΗΛΙ_Π_3_3_B2
ΠΗΛΙ_Π_3_1_B2
Π.2 ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Π.1 ΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΜΕΤΟΧΙ_Π_3_3_B2
ΜΕΤΟΧΙ_Π_3_1_B2
ΜΑΝΤΟΥΔΙ_Π_3_3_B2
ΜΑΝΤΟΥΔΙ_Π_3_1_B2
ΚΡΥΑ_ΒΡΥΣΗ_Π_3_3_B2
ΚΡΥΑ_ΒΡΥΣΗ_Π_3_1_B2
ΚΗΡΙΝΘΟΣ_Π_3_3_B2
ΚΗΡΙΝΘΟΣ_Π_3_1_B2
ΚΑΛΥΒΙΑ_Π_3_3_B2
ΚΑΛΥΒΙΑ_Π_3_1_B2
ΖΩΟΔΟΧΟΣ_ΠΗΓΗ_Π_3_3_B2
ΖΩΟΔΟΧΟΣ_ΠΗΓΗ_Π_3_1_B2
ΔΑΦΝΟΥΣΣΑ_Π_3_3_B2
ΔΑΦΝΟΥΣΣΑ_Π_3_1_B2
ΒΛΑΧΙΑ_Π_3_3_B2
ΒΛΑΧΙΑ_Π_3_1_B2



Διαβάστε επίσης


Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για το Γενικό Πολεοδομικό Κηρέως;


Καλυβιώτης: " η Διοίκηση καταργεί την επιστήμη, το Σύνταγμα και την ελεύθερη - υπεύθυνη επιστημονική άποψη."

Να αφαιρεθεί η ΒΙΠΕ από το Γενικό Πολεοδομικό Κηρέως αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ένας αχταρμάς στο Β1 του Γεν. Πολεοδομικού Κηρέως. Τουριστική ανάπτυξη δίπλα στην ΒΙΠΕ.





16 Σχόλια:

Διαβάζω το πολεοδομικό Κηρέως και σκέφτομαι τώρα που έκλεισε η ΤΕΡΝΑ τι περιθώρια μας αφήνει για άλλη μορφή ανάπτυξης από την μετανάστευση στα αστικά κέντρα. Καμία. Οι φωστήρες του Δημοτικού συμβουλίου τα έδωσαν όλα στην Τέρνα και ξέχασαν να κρατήσουν κάποιες εναλακτικες διεξόδους για την επιβίωση των δημοτών.

Φυσικα ευθύνεται και αυτή η απαθής κοινωνία που βλέπει το τυράκι αλλά όχι την φάκα

Μήπως θα πρέπει να κινηθούν διαδικασίες αναθεώρησης του γπσ. Αλλά από ποιους η Δ Ε. Ελυμνιων και νηλεως έκαναν τα κουμάντα τους
εμείς εδώ μόνοκαλλιέργειες και γκρίνια και βόλτες στους ξεπούλημενους βουλευτές

Προς τον Δήμαρχο κ.Τσαπουρνιώτη:
Μήπως μπορείτε να μας πληροφορήσετε ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ??????
Έχετε την εντιμότητα να ομολογήσετε την διαφθορά που σας περιβάλλει????

Έργα αποκατάστασης ζημιών από τη θεομηνία «Ζορμπάς»:
ü Τοιχία σε Πήλι, Βλαχιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Αχλάδι, Αγίας Άννα, Κεράμεια, Κουρκουλούς, Λίμνη, Ροβιές (γήπεδο), Κήρινθο (γήπεδο), Μαντούδι (γήπεδο), Ζωοδόχο Πηγή, Σπαθάρι.

ü Τσιμεντωστρώσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΠ
ΤΣΑΠ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΠΕΤΑ

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/6%CE%9A%CE%A08%CE%9F%CE%9B%CE%A47-7%CE%A5%CE%A7
7000 για ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΑ?
1. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ?
2. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΟΧΗΜΑ ?
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΙΠ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΕΙΣ ?
Η
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΑ?

Ρε Γιαννιε θα το φας το κεφάλι σου και θα πάρεις στο λαιμό σου και τον άμοιρο κουμπάρο σου τον μέγα δήμαρχο. Άραγε τα ξέρει τα καμώματα σου;;;;

Τσαπουρνιώτη μήπως θυμάσαι ποιός έκανε σκληρό αγώνα για να απελευθερωθεί το δημοτικό camping ακόμη και εναντίον των δολοπλοκιών των σημερινών συνεργατών σου?
Άλλου αναφέρεσαι στο επιζήμιο δάνειο που πήραν οι συνεργάτες σου ενάντια στην αντίθετη γνώμη του τότε δημάρχου,Ποιός το υπέγραψε εσύ ή ο Κεχριώτης?
Η αξιοποιήσει της δημοτικής περιουσίας έγινε με τον δήμαρχο που κατέγραψε την περιουσία,περιόρισε τα ενοίκια που άσκοπα δαπανούσε ο Δήμος,πρόσθεσε ένα αξιόλογο κτήμα στα περιουσιακά του ακίνητα,ελευθέρωσε το φιλέτο όπως το αποκαλείς το camping......
Το κουμπαράκι που δεν ήθελε να εργαστεί στο δημαρχείο του δήμου γιατί το θεωρούσε "επικίνδυνο"τώρα είναι ασφαλές για έναν χαρισματικό άνθρωπο σαν εσένα?
Για τα έργα που επαίρεσαι π.χ στο Πήλι η μελέτη υπήρχε,τα χρήματα υπήρχαν αλλά το κουμπαράκι δεν ενέκρινε τους περιβαντολογικους όρους που σαν θαύμα ξαφνικά έπαψαν να τον απασχολούν.
Δικαίως τον επαινείς όπου μπορείς είναι άξιος συνεργάτης σου-συνένοχος.
Τα υπόλοιπα έργα απο την θεομηνία είχαν εξασφαλιστεί και για τις τσιμεντοστρώσεις βρήκες πλούσιο ταμείο.
Αιδώς Τσαπουρνιώτη,μάλλον ΑΓΝΩΣΤΗ σε σ´ενα.
Άραγε πληροφόρησες τους Λιμνιώτες για τα λύμματα που θέλεις να εκδράμουν απο τις Ροβιές και κάποια ευρουλάκια θα πάνε σε μεγάλες κοιλίτσες για ένα έργο δαπανηρό και προβληματικό?
Πες μου τουλάχιστον ότι το εγκρίνει η Τεχνική Υπηρεσία μας να καθησυχάσω.

Γιατί ενημέρωσε τουσ Μαντούδιανούς για την εν κρυπτω απόφαση να εκδραμουν τα λύματα Αγκαλης στο Μαντούδι;

11 Ιανουαρίου 2021 - 5:40 μ.μ. ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Η φαυλότητα και οι παλιές “καλές” συνήθειες δεν ξεχνιούνται, εκ του ” ο γάιδαρος περπατησιά δεν αλλάζει.”, όπως λέει ο σοφός λαός μας.

προς 11 1 2021 ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΧ ΚΑΜΠΙΓΚ ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ; εκει που κατεγραψες ολα τα αλλα μαλλον ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΟ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ανθρωπάκι,δεν έχεις τα α------ ακόμη και τώρα να ομολογείσεις την αθλιότητα σου ούτε στον εαυτό σου!

ΦΑΓΩΘΕΙΤΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΙ "Εβγαλε τα ...πιστόλια ο Τριάντης! Γιατί καταγγέλει τον Τσαπουρνιώτη;" (δείτε)



Ενάμισυ χρόνο μετά τις εκλογές ο "πρώην συνεταίρος" του Τσαπουρνιώτη αποφάσισε να κάνει απολογισμό και αντιπολίτευση!!


Ο Γ. Τριάντης αποκαλύπτει τις μετεκλογικές συμφωνίες με τον Δήμαρχο, μετά τον πρώτο γύρο, και το ..άδειασμα που εφαγε στη συνέχεια από τον Τσαπουρνιώτη!!

Ομως ο Τριάντης στην κριτική του άποψη που καταθέτει "αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για την διαχείριση , κυρίως στα δημόσια έργα, που κάνει ο Τσαπουρνιώτης παρακάμπτοντας το Δημοτικό συμβούλιο!!

Ανάλογα ερωτηματικά και υπονοούμενα είχε αφήσει και ο Στεργίου κατά την ενημέρωση που εκανε ο Τσαπουρνιώτης για τα "έργα του Ζορμπά"! (μια υπόθεση που θα μας απασχολήσει στη ...συνέχεια)

Δείτε την ανακοινωση....
ΜΑΝΤΟΥΔΙ "Εβγαλε τα ...πιστόλια ο Τριάντης! Γιατί καταγγέλει τον Τσαπουρνιώτη;" (δείτε)



Ενάμισυ χρόνο μετά τις εκλογές ο "πρώην συνεταίρος" του Τσαπουρνιώτη αποφάσισε να κάνει απολογισμό και αντιπολίτευση!!


Ο Γ. Τριάντης αποκαλύπτει τις μετεκλογικές συμφωνίες με τον Δήμαρχο, μετά τον πρώτο γύρο, και το ..άδειασμα που εφαγε στη συνέχεια από τον Τσαπουρνιώτη!!

Ομως ο Τριάντης στην κριτική του άποψη που καταθέτει "αφήνει σοβαρά υπονοούμενα για την διαχείριση , κυρίως στα δημόσια έργα, που κάνει ο Τσαπουρνιώτης παρακάμπτοντας το Δημοτικό συμβούλιο!!

Ανάλογα ερωτηματικά και υπονοούμενα είχε αφήσει και ο Στεργίου κατά την ενημέρωση που εκανε ο Τσαπουρνιώτης για τα "έργα του Ζορμπά"! (μια υπόθεση που θα μας απασχολήσει στη ...συνέχεια)

Δείτε την ανακοινωση....







https://www.eviatoday.news/2021/01/blog-post_39.html






ΕΣΥ 15 1 1ΜΜ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΟΝ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ

15 Ιανουαρίου 2021-4:55 μ.μ
Ποιότης ανθρώπων στην εξουσία!!!!!!!!
Μας αντιπροσωπεύουν????

13 Ιανουαρίου 2021 - 5:07 μ.μ.

ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ < ΝΕΡΩΝΕΣ >
ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΑΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ( ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ) ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ

15 Ιανουαρίου 2021 - 4:55 μ.μ.
ΣΕ ΜΑΝΤΡΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ
ΑΡΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΗΚΕΙΣ ΕΣΥ
ΕΧΩ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
ΔΕΝ ΓΛΥΦΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΕΣΥ ΓΛΕΙΨΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΟΥΝ

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.