powered by Surfing Waves

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Θες να γίνεις Δήμαρχος για μια μέρα; - Μάθε περισσότερα

Η Σχολική Επιτροπή Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο του μαθήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Α΄Λυκείου, ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα ΄΄Δήμαρχος για μια ημέρα΄΄.

Το πρόγραμμα θα αφορά την παρακολούθηση της ημερήσιας δραστηριότητας του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δ.Σ. από αντίστοιχο αριθμό μαθητών (όσοι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι & Πρόεδρος) της Α΄ Λυκείου, ανά Σχολείο, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με
τις Υπηρεσίες του Δήμου, τις διάφορες ειδικότητες των υπαλλήλων που εργάζονται στο Δήμο, την παρακολούθηση των έργων και των υπηρεσιών που συντελούνται αλλά και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων από το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα συλλογικά όργανα (Επιτροπές, Νομικά Πρόσωπα κ.λ.π.) .

Το πρόγραμμα θα διαρκεί έξι (6) εβδομάδες και στη λήξη του, πριν οι μαθητές επιλέξουν κατεύθυνση Σπουδών για την Β΄& Γ΄ Λυκείου, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάζουν, σε συνεργασία πάντα με τους διδάσκοντες του μαθήματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, σχετική εργασία για την κατεύθυνση σπουδών αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, τα προβλήματα που εντόπισαν, τις προτάσεις τους για την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών προς τους δημότες, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’μιας Εκπ/σης Δ. Λαμιέων

Παναγιώτης Ευαγγελίου
Αντιδήμαρχος Λαμιέων

Στο πλαίσιο υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων, του προγράμματος ΄΄Δήμαρχος για μια ημέρα΄΄, που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 πμ, μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Λαμίας με τους συνοδούς καθηγητές τους,θα επισκεφθούν το Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά στο γραφείο του (οδός Σκληβανιώτη 8, 1ος όροφος), όπου θα τους υποδεχθεί μαζί με τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα, αφορά την παρακολούθηση της ημερήσιας δραστηριότητας του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του Προέδρου του Δ.Σ. από αντίστοιχο αριθμό μαθητών (όσοι Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι & Πρόεδρος), ανά Σχολείο, με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών με τις Υπηρεσίες του Δήμου, τις διάφορες ειδικότητες των υπαλλήλων που εργάζονται στο Δήμο, την παρακολούθηση των έργων και των υπηρεσιών που συντελούνται αλλά και τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων από το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τα συλλογικά όργανα (Επιτροπές, Νομικά Πρόσωπα κ.λ.π.) .

Το πρόγραμμα θα διαρκεί έξι (6) εβδομάδες και στη λήξη του, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάζουν, σε συνεργασία πάντα με τους διδάσκοντες, σχετική εργασία για τις εμπειρίες που αποκόμισαν, τα προβλήματα που εντόπισαν, τις προτάσεις τους για την βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών προς τους δημότες, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.