powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Στο δήμο μας μια από τις πρώτες 34 «δημοτικές» εφορίες

Τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), σε ισάριθμους δήμους της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολύνονται οι φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών στις περιοχές αυτές.

Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους,  είναι «να διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασης αυτών και να αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΟΥ που εργάζονται σε αυτά να αναλάβουν το πλήρες κόστος λειτουργίας των γραφείων, με εξαίρεση τη μισθοδοσία των εφοριακών που θα τα στελεχώσουν».

Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (ΑΔΑ: Β43ΙΗ-ΘΕ2). Να σημειωθεί πως η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία πολλοί δήμοι της χώρας αντιδρούν έντονα στην κατάργηση 127 εφοριών και στη συρρίκνωσή τους σε 114 από τις αρχές του 2013 (βλ. παρακάτω για τις αντιδράσεις).

Τι θα κάνουν τα ΚΕΦ


Μεταξύ των υπηρεσιών προς τους πολίτες που θα προσφέρουν τα ΚΕΦ, είναι η παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ -στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής-, η χορήγηση εντύπων, η χορήγηση φορολογικής ενημερώτητας, η παραλαβή δηλώσεων για φόρο κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία, η χορήγηση πιστοποιητικού για τη μεταβίβαση περιουσίας, για τον έλεγχο στοιχείων, η ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους κτλ.

Πού δημιουργούνται τα πρώτα ΚΕΦ

Ναυπακτίας (Αιτωλοακαρνανίας)
Ερμιονίδος (Αργολίδας)
Μεγαλόπολης (Αρκαδίας)
Δυτικής Αχαΐας (Αχαΐας)
Κάτω Νευροκοπίου (Δράμας)
Σουφλίου (Εβρου)
Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας (Εύβοιας)
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων (Ηλείας)
Μινώα-Πεδιάδας (Ηρακλείου)
Χερσονήσου (Ηρακλείου)
Φιλιατών (Θεσπρωτίας)
Κόνιτσας (Ιωαννίνων)
Πωγωνίου (Ιωαννίνων)
Νέστου (Καβάλας)
Μουζακίου (Καρδίτσας)
Σοφάδων (Καρδίτσας)
Νεστορίου (Καστοριάς)
Παιονίας (Κιλκίς)
Βοΐου (Κοζάνης)
Σικυωνίων (Κορίνθου)
Ευρώτα (Λακωνίας)
Αγιάς (Λάρισας)
Τυρνάβου (Λάρισας)
Μεσσήνης (Μεσσηνίας)
Ζηρού (Πρέβεζας)
Πάργας (Πρέβεζας)
Μαρώνειας - Σαπών (Ροδόπης)
Βισαλτίας (Σερρών)
Νέας Ζίχνης (Σερρών)
Καλαμπάκας (Τρικάλων)
Δομοκού (Φθιώτιδας)
Μακρακώμης (Φθιώτιδας)
Αμυνταίου (Φλώρινας)
Κισσάμου (Χανίων)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.