powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Άμεση προώθηση συνεργασίας περιφέρειας - δήμων για το ΕΣΠΑ2

Επιστολή προς την περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας απέστειλε ο επικεφαλής των «Θεσσαλών Δύναμη», γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ Απόστολος Παπατόλιας, με αφορμή το ΕΣΠΑ 2, τονίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να οργανωθούν σε πανθεσσαλικό επίπεδο διαδικασίες διαβούλευσης, με τον ευρύτερο δυνατό χαρακτήρα, στις οποίες κρίνεται αναγκαία η ουσιαστική συμμετοχή των δήμων».

Μάλιστα, υποβάλλει δύο προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, της αγαστής συνεργασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και δήμων, καθώς, όπως λέει, «έχει ιδιαίτερη σημασία να διασφαλιστεί εκ των προτέρων η όσο το δυνατόν ευρύτερη σύγκλιση των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως προς το περιεχόμενο των τελικών προτάσεων που θα υποβληθούν»:

Να επιδιωχθεί έστω και τώρα η συστηματική συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι προτάσεις των δήμων στο τελικό 20σέλιδο κείμενο που θα υποβληθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από τη σχετική έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ενδεικτικά, η συνεργασία αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή είτε της από κοινού διοργάνωσης ημερίδας, είτε κοινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Π.Ε.Δ. με θέμα τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Περιφέρειας.

Να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κάθε ΠΕΔ στην Ομάδα Σχεδιασμού Προγραμμάτων (ΟΣΠ), που συστάθηκαν στην περιφέρεια.

Να σημειωθεί πως τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ) «έχουν ήδη εκδηλώσει τηβούλησή τους να αναλάβουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στηνπαρακολούθηση, την υποστήριξη και τον συντονισμό τωνδιαδικασιών του αναπτυξιακού σχεδιασμού, προγραμματίζοντας τησύσταση Κοινής Ομάδας Εργασίας της ΕΝΠΕ και της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποίαθα αναλάβει αυτό τον υποστηρικτικό και ουσιαστικό ρόλο,ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας την συλλογική εκπροσώπηση τηςΤοπικής Αυτοδιοίκησης ενώπιον των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Αρχώντου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού».

Όπως εκτιμά ο Απ. Παπατόλιας, κλείνοντας την επιστολή του, «ηκοινή και συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας καιτων δήμων της περιοχής, με την παράλληλη ενεργοποίηση τωνσυλλογικών μας οργάνων, εκτιμώ ότι θα συμβάλει τόσο στηδιευρυμένη συμμετοχή τους στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τηςΠεριφέρειας όσο και στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση τωνεπιλέξιμων έργων και δράσεων που θα περιλαμβάνει».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.