powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρωμένη διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων

Σε ολοκληρωμένη διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων, κομποστοποίηση και παραγωγή βιοαερίου και βιοντίζελ σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης. Στόχος να επιλυθούν χρόνια προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη παρουσία κτηνοτροφικών αποβλήτων, σε διάφορες περιοχές -ευρύτερα- του συγκεκριμένου δήμου στα ορεινά του Ψηλορείτη, όπως η εμφάνιση ψύλλων.

Ο αρχικός σχεδιασμός ξεκίνησε το 2008 μέσω δράσης του INTERREG για την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με την εγκατάσταση Κέντρου Καταγραφής και Μελέτης Ζωονόσων με αναλύσεις για νόσους που μεταφέρονται από τα ζώα στους ανθρώπους και τις επιπτώσεις στην ευρύτερη κοινωνία. Το νέο πρόγραμμα θέτει όρους περιβαλλοντικούς για όσες κτηνοτροφικές μονάδες ζητήσουν να ενταχθούν σε προγράμματα επιδοτήσεων και όχι μόνο. Ήδη, υπήρξε συνεργασία του Δήμου Ανωγείων με την κοινότητα Αραδίπου της Κύπρου και το ΤΕΙ και κατατέθηκε κοινή πρόταση για την προμήθεια και εξοπλισμό μονάδας αλλά και για τον κατασκευαστικό τομέα αυτής, ώστε να στηθεί ένας μηχανισμός για τη συλλογή των κτηνοτροφικών αποβλήτων.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.