powered by Surfing Waves

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οριστικοποιήθηκε το ταξιδάκι του δήμου στην Καππαδοκία. Πως θα σπαταλήσουν τον χρόνο τους στην Τουρκία οι αιρετοί μας;

Δυο μέρες τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη θα κάνει η Δημοτική Αρχή


Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που βγήκε σήμερα στο Διαύγεια οριστικοποιήθηκε το ταξίδι του δήμου στην αδελφοποιημένη πόλη Προκόπι Καππαδοκίας (Urgup). από την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο παρακάτω προκύπτουν τα εξής :

-ο δήμος δεν έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα

-Δεν έχουν τεθεί συγκεκριμένοι εμπορικοί και πολιτιστικοί στόχοι και δεν έχουν προσδιορισθεί οι τομείς συνεργασίας και ανταλλαγών που θα επιδιωχθούν.

-δεν υπάρχει πρόγραμμα συναντήσεων με εμπορικούς συνδέσμους, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, κλπ

-το πρόγραμμα παρατίθεται είναι πρόγραμμα αναψυχής με επισκέψεις σε μνημεία και όχι πρόγραμμα επίσημης αποστολής στα πλαίσια της αδελφοποίησης.


Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα από την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο:

"Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Καντζούρας Ιωάννης, εισηγούμενος το θέμα είπε:  Κύριοι σύμβουλοι, ο Δήμος μας προγραμματίζει επίσημη στο Προκόπιο της  Καππαδοκίας (Urgup) της Τουρκίας, πόλη με την οποία ο πρώην Δήμος Κηρέως είχε  υπογράψει επίσημο σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας (αδελφοποίηση). Μετά από δύο μήνες διαδικασίες είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι το ταξίδι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από 12-18/10/2012. Έχει ζητηθεί άδεια από Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως για την τέλεση θείας λειτουργίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς από την Ελλάδα στις 12/10/2012 και  θα επιστρέψει το απόγευμα στις 18/10/2012.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπει :

Ημέρα 1η: Λίμνη – Μαντούδι – Αθήνα-ΣΜΥΡΝΗ-

Ημέρα 2η, ,3η ,4η :Προκόπιο(URGUP) εκδηλώσεις αδελφοποίησης

Ημέρα 5: Προύσα και

Ημέρα 6η ,7η: Κωνσταντινούπολη (Πατριαρχείο, Αγία Σοφία) – Αθήνα.

Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται περίπου στα 670,00 € κατά άτομο,  περιλαμβάνει εισιτήρια, διαμονή και ημιδιατροφή και επιβαρύνει τον καθένα που συμμετέχει στην αποστολή. Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με την μετακίνηση της  αποστολής. Το ακριβές κόστος θα διαμορφωθεί από τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων. 


Θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Δήμαρχος για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου, καθώς και για τη δυνατότητα τροποποίησης του προγράμματος εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο."


Οι αδελφοποιήσεις και οι σχετικές επισκέψεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό, αλλά μέσο προώθησης μόνιμων στόχων πολιτικής και ανταλλαγών. 

Οι δράσεις που δύνανται να αναπτυχθούν στο πλαίσιο μιας αδελφοποίησης μεταξύ ΟΤΑ είναι κυρίως η συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, καθώς και στον τομέα της τεχνογνωσίας σε ζητήματα διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και η ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς, όπως, ανάπτυξη, πολεοδομία και χωροταξία, προστασία φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, ποιότητα ζωής, πολιτική προστασία, καταπολέμηση της ανεργίας, επαγγελματική κατάρτιση, απασχόληση, ένταξη μειονεκτούντων ατόμων, μεταναστών, καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, πρόληψη της εγκληματικότητας, εθελοντισμός κ.α..

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.