powered by Surfing Waves

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρονικά οι δημοπρατήσεις έργων

Με τους προέδρους των εργοληπτικών οργανώσεων της χώρας: της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης
Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΗΕΔΕ), της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΣΕΔΕ), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) και του Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) συναντήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανακατανομή των πόρων του ΕΣΠΑ, στην επανεκκίνηση των έργων παραχώρησης, στην προώθηση των έργων που εκτελούνται με Συμπράξεις
Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου JESSICA (Κοινοί Ευρωπαϊκοί Πόροι για Αειφόρες Επενδύσεις στα Αστικά Κέντρα). Επίσης, συζητήθηκε το πρόβλημα της ρευστότητας του κατασκευαστικού κλάδου.
Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε τους προέδρους των Οργανώσεων για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επανεκκίνηση των έργων παραχώρησης, καθώς και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην αύξηση της προκαταβολής μέχρι ποσοστό 10% των συγχρηματοδοτούμενων έργων και στην εξάμηνη παράταση των εργοληπτικών πτυχίων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.
Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προχωράει στην ηλεκτρονική δημοπράτηση όλων των έργων και ότι στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να συνεργαστεί με τον τεχνικό κόσμο, για την κατά το δυνατόν ταχύτερη και άρτια εφαρμογή του νέου τρόπου δημοπράτησης. Οι ηλεκτρονικές δημοπρατήσεις θα απλοποιήσουν σημαντικά τις διαδικασίες των έργων, θα αυξήσουν τη διαφάνεια και θα μειώσουν το κόστος συμμετοχής σε αυτές.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.