powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΕτΠ «Νεολαία σε κίνηση»:Διαλέξεις και έρευνες στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020»

Με αφετηρία την πρωτοβουλία «Νεολαία σε κίνηση» η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) διοργανώνει τους προσεχείς 12 μήνες, επτά διαλέξεις που θα συνοδεύονται από ισάριθμες έρευνες. Σκοπός η εξέταση της πορείας υλοποίησης της αναπτυξιακής στρατηγικής της Ε.Ε-της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»- από τοπική σκοπιά. Η ΕτΠ, έχει θέσει μεταξύ των προτεραιοτήτων της την αντιμετώπιση της κρίσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης, με πλήρη υποστήριξη της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» η οποία επιδιώκει την επίτευξη « έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης».

Οι έρευνες διεξάγονται από την Πλατφόρμα παρακολούθησης της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» της ΕτΠ –μια ομάδα 60 και πλέον πόλεων και περιφερειών προερχόμενων από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ– η οποία θα εξετάσει σε ποιο βαθμό η ΕΕ και οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές βαθμίδες διακυβέρνησης συνεργάζονται μεταξύ τους για την επίτευξη των στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020», θα διερευνήσει εάν και κατά πόσον οι στόχοι αυτοί προάγονται –με παράλληλη συνεκτίμηση των διαφορών που υφίστανται στην εδαφική επικράτεια της ΕΕ– και συγχρόνως θα προωθήσει περαιτέρω την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή των Περιφερειών καλεί τις τοπικές και περιφερειακές αρχές τις ενώσεις και τα δίκτυά τους, να συμμετάσχουν στην πρώτη έρευνα με θέμα την πρωτοβουλία«Νεολαία σε κίνηση», η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων, στη μείωση της ανεργίας των νέων και στην αύξηση του ποσοστού απασχόλησής τους. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν το σχετικό ερωτηματολόγιο έως τις 5 Νοεμβρίου 2012. Το σχετικό ερωτηματολόγιο βρίσκεται τόσο στη σελίδα της Ε.Ε όσο και στη σελίδα της ΕτΠ. Παράλληλα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση της συμμετοχής τους έως τις 6 Νοεμβρίου 2012.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν κατά την πρώτη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες και η οποία διοργανώνεται από την ΕτΠ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές ενώσεις τοπικών και περιφερειακών αρχών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.