powered by Surfing Waves

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τι γίνεται με τις προμήθειες καυσίμων στο δήμο;

Ένα από τα θέματα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου στις 21/2/11 είναι προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για 2ο και 3ο δίμηνο έτους 2012. Οι δαπάνες του δήμου σε καύσιμα και λιπαντικά από στοιχεία του δημοσιευμένου προϋπολογισμού για το 2012 ανέρχονται ετησίως σε 350 χιλιάδες ευρώ (αναλυτικες δαπάνες παρακάτω).

Κανένας δεν θέλει να προμηθεύσει το δήμο καύσιμα.

Δύο δημόσιοι ανοιχτοί διαγωνισμοί που έγιναν στις 20/4/2011 και 26/4/2011 για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών άξιας 236.573,65 Ευρώ αποβήκαν άγονοι. Από τις 1/5/2011 μέχρι σήμερα ο δήμος προμηθεύεται καύσιμα με απευθείας ανάθεση σε δυο προμηθευτές την στην κα Ελπινίκη Νικολάου- Ευγενικού και τον κον Καψάλα Χαράλαμπο, εναλλάξ. Ο τελευταίος μάλιστα αρνήθηκε να προμηθεύσει προσωρινά το δήμο για το χρονικό διάστημα 1/11 έως 31/12/2011

Τα ιδια και με τις σχολικές επιτροπές. Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολικές επιτροπές του δήμου έκαναν απο ένα πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το 2012  συνολικής αξίας  100 χιλιάδες Ευρώ  (49.815,00€ και 50.430,00 €, αντίστοιχα).  Οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι λόγω μη προσέλευσης προμηθευτών και έκαναν απευθείας ανάθεση ανά σχολική κοινότητα στους πλησιέστερους πρατηριούχους υγρών  Καυσίμων (ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥΤΣΙΚΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε - ΤΖΟΥΤΖΑΣ Ι. ΑΓΓΕΛΗΣ - ΚΑΨΑΛΑΣ – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, - ΚΑΨΑΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΠΙΝΙΚΗ - ΜΩΡΑΪΤΗ ΣΟΦΙΑ, - ΑΦΟΙ ΧΑΣΑΠΗ Ο.Ε. - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ - ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΠΡ. ΝΤΙΝΑ - ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΣ, - ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ Δ. ΑΝΔΡΕΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΦΕΡΓΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ)

Με πρόσφατη απόφαση  του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, οι αποκεντρωμένες Διοικήσεις και οι γενικοί γραμματείς τους καλούνται να αποδώσουν το ταχύτερο δυνατόν  πιστώσεις  20 εκατομμυριων ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, κυρίως για τις δαπάνες θέρμανσης, των σχολείων  στους ΟΤΑ της χώρας, ώστε να τις καταβάλουν στις σχολικές επιτροπές. Οι πιστώσεις αυτές προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2012

Τρία εκατομμύρια Ευρώ οφειλές 
Ως γνωστόν οι προμηθευτές  καυσίμων δεν προσέρχονται  στους διαγωνισμούς γιατί ο δήμος εχει ανεξόφλητα χρηματικά εντάλματα προμηθευτών. Στις 30/9/2010  τα οφειλόμενα ποσά ανέρχοταν γύρω στα 3 εκατομμύρια Ευρω (2.941.839,98 Ευρώ).


Τι λέει ο νόμος για τις προμήθειες;

Οι προμήθειες καυσίμων ανατίθενται κατά κανόνα με δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό (ανοικτό ή κλειστό). Όταν ο διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων κριθεί άγονος η δε προμήθεια κρίνεται επείγουσα μπορεί, ύστερα από πρόταση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού, να επιλεγεί  η οριστική ματαίωση του διαγωνισμού ή ματαίωσή του και προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ή τέλος συνέχιση του διαγωνισμού ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την υποβολή νέων κλειστών προσφορών.

Διενέργεια προμήθειας με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης πραγματοποιείται όταν η δαπάνη της προμήθειας δεν υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και αρμόδιο όργανο είναι ο Δήμαρχος. Η συνολική κατά έτος δαπάνη των προμηθειών οι οποίες θα διενεργούνται με απευθείας ανάθεση, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ με Φ.Π.Α. κατά κωδικό αριθμό είδους. Μπορεί να γίνει διενέργεια προμηθειών με συνοπτικές διαδικασίες (πρόχειρος διαγωνισμός) από το Δήμαρχο όταν η συνολική ετήσια δαπάνη των προμηθειών δεν υπερβαίνει τα 45.000 ευρώ με Φ.Π.Α..

Κατ’ εξαίρεση, οι προμήθειες καυσίμων μπορούν να γίνουν με την «διαδικασία μέσω διαπραγμάτευσης» ή «απ' ευθείας ανάθεση» δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά ή καμία από τις υποβληθείσες προσφορές δεν κρίνεται κατάλληλη, ή εάν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος, εφόσον δεν έχουν τρόπο ποιηθεί ουσιωδώς οι αρχικοί όροι της σύμβασης εφόσον διαβιβάζεται στο τοπική αυτοδιοίκηση, μαζί με τη σχετική απόφαση, αιτιολογημένη έκθεση. Όταν πρόκειται για πόσο πάνω από 206.000 € πρέπει να διαβιβάζεται σχετική έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή .



ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση και φωτισμό 6.000,00 Ευρώ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση και φωτισμό 10.000,00 Ευρώ

Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση Παιδικών Σταθμών 5.000,00 Ευρώ

Προμήθεια καυσίμων για θέρμανση Γυμναστηρίου 5.000,00 Ευρώ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 120.000,00 Ευρώ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΟΙΠΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προμήθεια καυσίμων για επιβατικά οχήματα 20.000,00 Ευρώ

Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων 49.000,00 Ευρώ

Προμήθεια καυσίμων για την κίνηση μεταφορικών μέσων 45.000,00 Ευρώ

Προμήθεια λιπαντικών για την κίνηση μεταφορικών μέσων 4.000,00 Ευρώ

Προμήθεια καυσίμων για κίνηση μηχανημάτων 65.000,00 Ευρώ

Προμήθεια λιπαντικών για την κίνηση μηχανημάτων 2.000,00 Ευρώ


ΣΥΝΟΛΟ                                                                                               349.000,00 Ευρώ





Κατανάλωση καυσίμων απο οχήματα του δήμου και χιλιομετρικές αποστάσεις που διανύουν μηνίαιως (κλικ στο πίνακα για να εμφανιστεί ολόκληρος)



Κατανάλωση καυσίμων απο οχήματα του δημου καθ’ υπέρβαση το μήνα Αυγουστο 2011
 







Κατανάλωση καυσίμων απο οχήματα του δημου καθ’ υπέρβαση το μήνα Ιούλιο 2011
 


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.