powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εντολή για το μεγαλοπρεπέστερο δυνατόν εορτασμό της επετείου της 28η Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πρέπει να έχει πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα φέτος 
Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ για τον  εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 προς τις περιφέρειες προβλέπει τα εξής:

1. Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη μεγαλύτερη δυνατή λαμπρότητα, ιδιαίτερα μάλιστα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και

τους Οργανισμούς. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε
οι καθιερωμένες εκδηλώσεις να γίνουν με κάθε επισημότητα σε ολόκληρη τη Xώρα, προκειμένου
να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.

2. Το πρόγραμμα του εορτασμού πρέπει να περιλαμβάνει:

α. Την 26η Οκτωβρίου 2012

- Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

- Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

β. Την 28η Οκτωβρίου 2012

- Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της
δοξολογίας.

Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θα καταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της με αριθμ.52749/28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/6.10.2006) υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

- Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα
παρελάσουν.

3. Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου
μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.

4. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας.

Ειδικά για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.  Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολιτικοί φορείς θα συμβάλουν αποφασιστικά, ώστε ο εορτασμός της εθνικής επετείου να έχει πανεθνικό και παλλαϊκό χαρακτήρα .

Με το πνεύμα αυτό παρακαλούμε να δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες οδηγίες κατά λόγο αρμοδιότητας, για την πληρέστερη οργάνωση και τη μεγαλοπρεπέστερη τέλεση του εορτασμού.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται:

α. Οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής
αρμοδιότητάς τους και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις
αρμόδιες δημοτικές αρχές.

β. Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων, τηρουμένης πάντοτε της με αριθμ. 52749/ 28.9.2006 (ΦΕΚ 1488/Β’ /6.10.2006) υπουργικής απόφασης.


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο μας


Ο δήμος μας για το φετινό εορτασμό ενέκρινε  την διάθεση των πιο κάτω πιστώσεων:
Α)  «Δαπάνες Εορτασμού Εθνικών Εορτών» με ποσό  -5.000-ευρώ .
ΜΕ το ποσό αυτό θα καλυφθεί η Εθνική Εορτή 28ης Οκτωβρίου 2012 στην οποία θα γίνει δεξίωση για τους μαθητές που συμμετέχουν στην παρέλαση καθώς και ηχητική κάλυψη για την εκφώνηση πανηγυρικών και ποιημάτων (Γλυκά, αναψυκτικά και ηχητικές καλύψεις)

Επισης εγρίθηκα σαν «Δαπάνες Εορτασμού Τοπικών Εορτών» το ποσό-2.000-ευρώ Με το ποσό αυτό θα καλυφθεί η εκδήλωση στη μνήμη του καπετάν Ανάποδου στο Προκόπι και την εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση στην Λίμνης στις οποίες θα γίνει δεξίωση για τους προσκεκλημένους που θα συμμετάσχουν καθώς και ηχητική κάλυψη για την εκφώνηση τωνλόγων(Γλυκά –Αναψυκτικά-Ηχητικές καλύψεις)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.