powered by Surfing Waves

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Oι δήμοι της χώρας καλούνται να καλύψουν τη μισθοδοσία μόνιμων υπαλλήλων των ΚΕΠ



Διαχρονικά η μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΚΕΠ καλύπτονταν από κεντρικούς πόρους που αποδίδονταν στους δήμους , επιπλέον του δωδεκατημορίου για τα λειτουργικά τους έξοδα.  Ο δήμος φέτος πηρε για το 2012 σαν επιχορήγηση  το ποσό των 13.268 Ευρώ για να καλύψει την μισθοδοσία των 3 ΚΕΠ του.  Στις 22/8/12 το  Δ.Σ. Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας αποφάσισε οτι μέρος των χρημάτων για την  μισθοδοσίας των Κ.Ε.Π. να διατεθεί για τη μισθοδοσία και του υπόλοιπο προσωπικού (μονίμου, αορίστου, έκτακτου). Σημειωτέον ότι τα 3 ΚΕΠ του δήμου μας απασχολούν 8 άτομα.

Χωρίς καμιά σχετική διαβούλευση ή ενημέρωση από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι της χώρας καλούνται να καλύψουν τη μισθοδοσία των 2.064 μόνιμων υπαλλήλων των ΚΕΠ, μη έχοντας, όπως είναι επόμενο, προϋπολογίσει το σχετικό κόστος, το οποίο
ανέρχεται σε τουλάχιστον 35 εκατ. ευρώ ετησίων, στις δαπάνες τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, σημειώνει ότι σε μια χρονική στιγμή που πολλοί δήμοι προσπαθούν εναγωνίως να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές τους δαπάνες, παρόμοιες ενέργειες έρχονται να επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά τους δήμους που ήδη βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σημειώνει εμφατικά το γεγονός ότι της σχετικής απόφασης δεν προηγήθηκε διαβούλευση ή ενημέρωση από την πλευρά του κου Στυλιανίδη, και ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος της επιπλέον του δωδεκατημορίου χρηματοδότησης των ΚΕΠ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.