powered by Surfing Waves

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Θεμελιώθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων


To πολυτιμότερο δώρο για την ημέρα της Τρίτης Ηλικίας έκανε σε εκατοντάδες ηλικιωμένους του Δήμου της Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης θεμελιώνοντας το υπερσύγχρονο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) το απόγευμα της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου μαζί με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Άρη Γιαννακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ξανθόπουλο. Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκαν εκατοντάδες Δραμινοί που γέμισαν στην κυριολεξία την περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου όπου κατασκευάζεται το νέο ΚΗΦΗ.

Στον ίδιο χώρο αμέσως μετά την τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους. Το έργο του Κ.Η.Φ.Η χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» με συνολικό προϋπολογισμό 2.030.000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης επεσήμανε: «Η Δημοτική Αρχή, πιστή στο πρόγραμμά της, υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο για την πόλη μας, πρόγραμμα εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας και στην συγκεκριμένη περίπτωση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας. Θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση και σύγχρονες υποδομές εξυπηρέτησης. Γι αυτό και εμείς σήμερα προχωρούμε σε αυτό το σημαντικό έργο. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη, την οποία σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε μετά από τον κοπιαστικό σχεδιασμό που προηγήθηκε.

Θέλω να συγχαρώ δημόσια, όλα τα στελέχη του Δήμου, αιρετά και υπηρεσιακά που συνέβαλαν για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το ΚΗΦΗ δεν είναι απλώς ένα σημαντικό έργο προσφοράς στην Τρίτη Ηλικία. Είναι ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται χωρίς κόστος για τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Γι αυτό και τονίζουμε συνεχώς την αξία της σωστής προετοιμασίας και των σωστών στόχων στον σχεδιασμό των έργων. Γι αυτό και είμαστε περήφανοι ως Δημοτική Αρχή για την σκληρή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο προετοιμασίας. Μοναδικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στους συνδημότες μας και αυτό θα πράξουμε. Το έργο καλύπτεται πλήρως από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013» και είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να έχει κάνει ο Δήμος Δράμας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας εδώ και πολλά χρόνια.».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.