powered by Surfing Waves

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ανδρέας Βασιλείου από τις Ροβιές στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (βίντεο)

από την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες





από Eviazoom  και unhcr.org

Ο ΟΗΕ τίμησε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που φιλοξενεί 90 πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ)




«Ο έλληνας επιχειρηματίας Ανδρέας Βασιλείου βρήκε χώρο για τις οικογένειες που αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο στο ξενοδοχείο του και στην καρδιά του» - Έτσι ξεκινά το αφιέρωμα στη σελίδα του ΟΗΕ για το Ξενοδοχείο Ροβιές στην Βόρεια Εύβοια, στο οποίο μένουν αυτή τη στιγμή περίπου 90 πρόσφυγες...


«Επί μήνες, ο ξενοδόχος Ανδρέας Βασιλείου ένιωθε απελπισμένος βλέποντας στις ειδήσεις τους πρόσφυγες να ζουν σε εφιαλτικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα. Ήθελε να τους προσφέρει κάτι καλύτερο, ένα μέρος όπου θα αισθάνονταν ευπρόσδεκτοι. Έτσι, από την περασμένη άνοιξη, η οικογενειακή του επιχείρηση, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, άλλαξε την πελατεία του.

»Ο κ. Βασιλείου ανταποκρίθηκε σε ένα κάλεσμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που ζητούσε από τα ελληνικά ξενοδοχεία να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, το Ξενοδοχείο Ροβιές αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 88 αιτούντες άσυλο, από την Συρία, το Ιράκ, την Ερυθραία και άλλες χώρες. Περίπου οι μισοί από αυτούς είναι παιδιά.

»Το ξενοδοχείο δεν είναι απλά μια προσωρινή στέγη. Ο κ. Βασιλείου πήγε το εγχείρημα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας έναν χώρο όπου οι πρόσφυγες, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και οι κάτοικοι του κοντινού χωριού, των Ροβιών, μπορούν να τρώνε, να δουλεύουν και να ζουν όλοι μαζί –και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. Εκπαιδευτές που προσλήφθηκαν μέσω του προγράμματος του ΟΗΕ μαθαίνουν τους πρόσφυγες να κολυμπούν στην παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο. Τα παιδιά μαθαίνουν γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά, από έλληνες δασκάλους και από άλλους πρόσφυγες. Η κοινότητα που έχουν φτιάξει είναι ένα παράδειγμα αλληλεγγύης στην πράξη».

«Δεν είναι το σπίτι μας, αλλά είναι ό,τι κοντινότερο θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη στιγμή» λέει η 10χρονη Σαλάμ, το όνομα της οποίας σημαίνει Ειρήνη, που έχει έρθει με τα δυο της αδέρφια από ένα προάστιο έξω από τη Δαμασκό της Συρίας. Ο 24χρονος αδερφός της, Ashraf, είναι εν μέρει τυφλός, ενώ η 22χρονη Ghufran έχει αναπτυξιακά προβλήματα. Η μικρούλα Σαλάμ έχει επωμιστεί την φροντίδα τους.



Μαναρ  Σύρια πρόσφυγας που άφησε την πατρίδα με τα τρία παιδιά της, διδάσκει αγγλικά σε μια ομάδα νέων παιδιών.


Πρόσφυγες από τη Συρία και  προσωπικό  της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη Τώρα" προετοιμάζει το γεύμα στην κοινόχρηστη κουζίνα του ξενοδοχείου.


Νεαρά αγόρια από τη Συρία σε μάθημα  γαλλικών 



Ο Ασράφ, ο οποίος είναι τυφλός, κάθεται με τις αδελφές του Γουφράν και Σαλάμ  στο δωμάτιο που μοιράζονται


Πρόσφυγες από τη Συρία φτιάχνουν παραδοσιακό ψωμί 





Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά εδώ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.