powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μικρογεύματα για μαθητές σε σχολεία δήμων

Διανομή τροφίμων σε οικογένειες παιδιών του δημοτικού σχολείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και διαπιστώθηκε ότι δεν σιτίζονταν σωστά ξεκίνησε ο δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις κοινωνικές του υπηρεσίες, τους συλλόγους γονέων και τον σύλλογο εθελοντών της περιοχής. Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο εντεταλμένος κοινωνικής πολιτικής του δήμου, Γιώργος Λίλτσης, το πρόβλημα διαπιστώθηκε ήδη από την περσινή χρονιά, οπότε ξεκίνησε η διανομή τροφίμων, ωστόσο φέτος η παρέμβαση γίνεται πιο συντονισμένα. Ειδικότερα, τα τρόφιμα διατίθενται απευθείας στις οικογένειες με διακριτικό τρόπο και όχι εντός του σχολικού πλαισίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ατόμων που χρήζουν βοήθειας και η επιλογή των τελικών δικαιούχων με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Στο μεταξύ, πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στους μαθητές ξεκίνησε σε τρία δημοτικά σχολεία του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Στο πλαίσιο αυτό καθημερινά και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, θα διανέμονται δωρεάν μικρογεύματα στους μαθητές του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού, του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.