powered by Surfing Waves

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Απορρόφηση ΕΣΠΑ και περιφερειακή ανάπτυξη στο επίκεντρο της επίσκεψης του ευρωπαίου επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν

Η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και μάλιστα αυτών που αφορούν την ανάπτυξη της περιφέρειας, θα είναι το κύριο αντικείμενο της επίσκεψης του ευρωπαίου επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ελλάδα, στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, την Παρασκευή, ο επίτροπος θα λάβει μέρος σε Συνάντηση Εργασίας
για το ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών των 13 περιφερειών στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχει και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης Γιώργος Γιαννούσης ως εκπρόσωπος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε συνάντηση του επιτρόπου και με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η οποία ματαιώθηκε λόγω της συμμετοχής του υπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο επίτροπος, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρηματικών Συνδέσμων και Φορέων.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, ο κ. Χαν θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε έργα που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συναντηθεί με όλους τους περιφερειάρχες περύσι το Σεπτέμβριο.

Tην απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που αφορούν στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και την έκδοση κανονισμού που θα προβλέπειτην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση που θα επιτρέπει τη συμμετοχή των περιφερειών στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο ανακοίνωσε ο επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσε ο περιφερειάρχης Νοτίου ΑιγαίουΓιάννης Μαχαιρίδης, στην ολομέλεια της CRPM, που πραγματοποιείθηκε στην Πολωνία.

«Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο περιφερειάρχης, «καθώς θα δώσει τηδυνατότητα να παλέψουμε με καλύτερους όρους σε εθνικόαλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, και κυρίως για την Περιφέρειαμας που ανήκει στο Στόχο 2 και μπορούμε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση των κανονισμών που αφορούν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του περιφερειακού επιχειρησιακού μας προγράμματος 2014-2020».

Σε κατ' ιδίαν συζήτηση του με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος προανήγγειλε συνάντηση με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας στο τέλος του Οκτώβρη, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα και ο τρόπος επίσπευσης του ΕΣΠΑ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.