powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Επιτάχυνση στην ίδρυση ξενώνων κακοποιημένων γυναικών μέσω ΕΣΠΑ

Συσκέψεις για το συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από 43 δήμους σε όλη τη χώρα, με τησυνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, της γενικής γραμματέα Ισότητας των Φύλων Ζ. Μακρή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Ρ. Γκέκα. Τα έργα αφορούν σε δημιουργία Ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους και Συμβουλευτικών Κέντρων για γυναίκες θύματα βίας.

Όπως αναφέρθηκε η συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση έχει ως βασικούς στόχους:
Την εξάλειψη των νομοθετικών διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας και την κατοχύρωση της ισότητας ανδρών και γυναικών σε όλους τους τομείς του δικαίου.
Την εμπέδωση της αρχής της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πράξη, που προϋποθέτει μεταξύ άλλων αλλαγή νοοτροπίας, προώθηση ειδικών προγραμμάτων που υποστηρίζουν και ενισχύουν τις γυναίκες στους πολλαπλούς τους ρόλους, καθώς και την ενσωμάτωση της αρχής της ισότητας σε όλα τα προγράμματα και τις πολιτικές (gender mainstreaming)



Διαβάστε επίσης:
Ανάπτυξη δημοτικών δομών για καταπολέμηση βίας κατά των γυναικών

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.