powered by Surfing Waves

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συνέδριο Future Library

To Future Library (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Ένα τριήμερο δράσεων, το «1ο Συνέδριο Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!», που φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο τη νέα εποχή των βιβλιοθηκών πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 12, 13 &a 14 Νοεμβρίου.

Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, όπως ο Kari Lämsä, διευθυντής της πρωτοποριακής Βιβλιοθήκης 'Library 10' του Ελσίνκι, η JuneGarcia, σύμβουλος Βιβλιοθηκών του
Ιδρύματος Bill & Melinda  Gates, ο Simon Morisson και ο Δημήτρης Κολοκοτσάς από το Google Books & Art Project, η Χλόη Βαρελίδη από το Mozilla Foundation, αλλά και πολλοί ακόμη δημιουργικοί άνθρωποι από το χώρο των Βιβλιοθηκών και του πολιτισμού, θα μοιραστούν τα «μυστικά» της σύγχρονηςβιβλιοθήκης, βέλτιστες μεθόδους και πρακτικές, παραδείγματα πρότυπων καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το συνέδριο εκτός από τις βιβλιοθήκες μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων πολιτισμού οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ποιο θα είναι το πρόγραμμα του Future Library για τo 2013 και πως μπορούν να επωφεληθούν. Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε, επισκεφθείτε τη σελίδα του Future Library 2012http://2012.futurelibrary.gr/ και συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εκεί μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου (http://2012.futurelibrary.gr/site/gr/booking/).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η εγγραφή όμως είναι απαραίτητη. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική βεβαίωση συμμετοχής στο 'Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!'.

Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο http://www.futurelibrary.gr, ενώ για το 'Future Library 2012: Μοιραζόμαστε τις ίδιες σελίδες. Ας μοιραστούμε ιδέες!' στον ειδικό διαδικτυακό τόπο http://2012.futurelibrary.gr/ . (Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα).

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.