powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων κατά ΥΠΕΚΑ και ΔΕΗ


Για «προσπάθεια μετάθεσης των αποκλειστικών ευθυνών που έχουν η διοίκηση της ΔΕΗ και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής, από την έναρξη της παρούσας θητείας έως και σήμερα, που δεν καταβάλλεται ο Τοπικός Πόρος (λιγνιτικό τέλος) στις τοπικές κοινωνίες», κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Ενεργειακών Πόρων.

Αφορμή η απάντηση του προέδρου της Επιχείρησης σε ερώτηση βουλευτή της περιοχής για το θέμα. Σύμφωνα με το Δίκτυο, η ηγεσία της ΔΕΗ κάνει λόγο για καθυστέρηση από πλευράς των δήμων στην κατάθεση των τιμολογίων σχετικά με τις δαπάνες τους που θα εξυπηρετηθούν από τον τοπικό πόρο.

Όπως σημειώνει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, «μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη" είναι απαραίτητη η έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Τοπικού Πόρου», κάτι που εδώ και 22 μήνες δεν έχει γίνει. Και αυτό, παρά τη διαβούλευση που είχε προηγηθεί. Όπως, δε, ανακοινώνει, μετά τις παραπάνω εξελίξεις, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων εγκαταλείπει το τραπέζι του διαλόγου για το ζήτημα του Τοπικού Πόρου.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.