powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Αποκλίσεις στις οφειλές 98 δήμων της χώρας. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος μας

Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλαν 98 δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων άνω των 90 ημερών προς τρίτους, διαπίστωσε τουπουργείο Εσωτερικών στη βάση δεδομένων «Οικονομικά Στοιχεία Δήμων».

Σε έγγραφό του, με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», το ΥΠΕΣ καλεί τους 98 δήμους να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να τα υποβάλλουν εκ νέου. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

«Οι διασταυρώσεις των στοιχείων πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των πεδίων « Εκκρεμείς υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γεν. Κυβερνησης - Εκ των οποίων σε καθυστέρηση 90+ ημερών από την ημερομηνία υποχρέωσης εξόφλησης » του μηνιαίου στατιστικού δελτίου και της στήλης 31 του μητρώου δεσμεύσεων «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους > 90 ημερών» για τους μήνες από Μάρτιο έως και Ιούλιο του 2012.
Στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται το παρόν εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και παρακαλούνται όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.

»Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων.

»Όσοι προβούν σε διορθώσεις να μας ενημερώσουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση oikonomika.ota1@ypes.gr. Όσοι τεκμηριώσουν εγγράφως την απόκλιση να την αποστείλουν και ηλεκτρονικά στην ίδια διεύθυνση.

»Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων που υποβάλλονται από το Υπουργείο μας ορίζεται σε ποσοστό μέγιστης απόκλισης 1% έως τον Δεκέμβριο του 2012».

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.