powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανενεργά παραμένουν τα πειθαρχικά συμβούλια

Εξηγήσεις για την καθυστέρηση στη συγκρότηση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο, κλήθηκε να δώσει στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.

«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών για τη συγκρότηση και λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων», αναφέρει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή και περιγράφει ουσιαστικά όλες τις διαδικασίες για την απομάκρυνση, από το δημόσιο, επίορκων υπαλλήλων.

Από το έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης, των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού, σχετικής με τους λόγους που καθυστερεί η συγκρότηση πειθαρχικών συμβουλίων και με τις προθέσεις της κυβέρνησης να ψηφίσει διατάξεις για τη σύντομη εκκαθάριση υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, προκύπτει ότι η σύσταση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων θα έπρεπε να έχει προχωρήσει έως 14 Ιουνίου 2012, τρεις δηλαδή μήνες από τη δημοσίευση του νόμου 4057/2012 «Πειθαρχικό δίκαιο δημοσίων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων και υπαλλήλων ΝΠΔΔ».

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει όμως τους βουλευτές ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει αποστείλει τρεις εγκυκλίους στα Υπουργεία, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τα ΝΠΔΔ, προκειμένου να προχωρήσουν στην άμεση σύσταση των πειθαρχικών συμβουλίων, στην κατεύθυνση μάλιστα της σύστασης κοινών πειθαρχικών συμβουλίων για εξοικονόμηση πόρων. Οι τρεις εγκύκλιοι απεστάλησαν διαδοχικά, η πρώτη στις 3 Μαΐου του 2012, η δεύτερη στις 18 Ιουνίου 2012 και η τρίτη εγκύκλιος στις 5 Σεπτεμβρίου του 2012.

Με την τελευταία μάλιστα εγκύκλιο καλούνταν οι αρμόδιοι υπουργοί να αποστείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εντός πέντε ημερών από την αποστολή της, συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει. «Η υπηρεσία μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία το συντομότερο δυνατό», σημειώνει ο κ. Μανιτάκης και διευκρινίζει στους βουλευτές ότι «η πειθαρχική εξουσία, εξακολουθεί κατά τη μεταβατική περίοδο, να ασκείται σύμφωνα με το προϊσχύον καθεστώς, προκειμένου να λειτουργεί η Διοίκηση και να μην υφίσταται διοικητικό κενό».

Στο ερώτημα των βουλευτών αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή διάταξη για τη σύντομη εκκαθάριση υποθέσεων επίορκων υπαλλήλων, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι με το Ν. 4057/2012 εισήχθησαν ρυθμίσεις με στόχο τη συντόμευση των προθεσμιών ολοκλήρωσης της πειθαρχικής διαδικασίας και της έκδοσης πειθαρχικής απόφασης.

Στο ερώτημα δε των βουλευτών αν θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει την ποινή της απόλυσης για σοβαρές υποθέσεις ο κ. Μανιτάκης επικαλείται την πρόνοια του υπαλληλικού κώδικα ο οποίος περιλαμβάνει, όπως αναφέρει, ρυθμίσεις που καθιστούν αυστηρότερο το σύστημα των πειθαρχικών ποινών.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.