powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Προγράμματα "Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»


Η 17 Οκτωβρίου ειναι «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας».  Ο ένας δήμος μετά τον άλλο αναποκρίνονται στις προκλήσεις του   πρόγραμματος  του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».   Πρόσφατο παράδειγμα είναι οι αιτήσεις ενδιαφέροντος για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο στα Τρίκαλα. Στόχος είναι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας , φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανασφάλιστους.  άπορους και άνεργους, και ξεκινά στο δήμο Τρικκαίων, η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», με τη συμμετοχή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».

Η πρόσκληση για  τις«Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»  αφορά στη δημιουργία νέων ή τη συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (Κοινωνικά παντοπωλεία, Κοινωνικά φαρμακεία, Ανοιχτό κέντρο ημερήσιας υποδοχής αστέγων, Υπνωτήριο, Δομή παροχής Συσσιτίων, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα χρόνου, Γραφεία Διαμεσολάβησης). Οι Δομές αυτές θα λειτουργήσουν από Εταιρικά Κοινωνικά Σχήματα στα οποία θα συμμετέχουν:  Φορείς Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ως δυνητικοί Δικαιούχοι)  και ΟΤΑ α’ βαθμού και ΝΠΔΔ με δραστηριότητες στην υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα (ως Συμπράττοντες φορείς).
Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό κείμενο της πρόσκλησης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.epanad.gov.gr (ενότητα «Νέα & Ανακοινώσεις»).



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.