powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σε κλήρωση το γήπεδο των Κεχριών αν δεν διεξαχθούν ομαλά οι αγώνες

Ο πληθυσμός της Σκεπαστής είναι 296 κάτοικοι και των Κεχριών 504 κάτοικοι. Η απόσταση μεταξύ των δυο χωριών 3 χλμ.. Οι ποδοσφαρικες ομάδες των δυο χωριών παίζουν στην Α2 ερασιτεχνική κατηγορία της Εύβοιας (την δέυτερη κατηγορία απο τις 4 ερασιτεχνικές της Εύβοιας). Το μήλο της έριδος η προσωρινή χρήση του γηπέδου των Κεχριών απο την ομάδα της Σκεπαστής μέχρι να επισκευαστεί το δικό τους γήπεδο.

Κεχριές
Οι αντιρρήσεις απο πλευράς των Κεχριών σύμφωνα με το πρόεδρο της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας είναι ότι " το γήπεδο μας δεν μπορεί να σηκώσει και άλλη ομάδα, θα χαλάσει!". "Το γήπεδο είναι με πλαστικό χλοοτάπητα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να φθαρεί εύκολα (επηρεάζεται και
από τις καιρικές συνθήκες) και δεν σηκώνει πάνω από μια ομάδα. Οι παίχτες όταν παίζουν πρέπει να φοράνε ειδικά αθλητικά παπούτσια ώστε να το προστατεύουν», Η ομάδα των Κεχριών προσθέτει οτι "η ομάδα της Σκεπαστής διαθέτει δικό της γήπεδο, το οποίο με λίγα χρήματα μπορούν να το επιμεληθούν και να το χρησιμοποιήσουν¨".

Σκεπαστή
Από την μεριά τους η ομάδα της Σκεπαστής που περιμένουν το γηπεδο τους να επισκευαστεί αναφέρουν ότι ται τα γήπεδα της Λίμνης ή της Στροφυλιάς (τα οποία προτάθηκαν σαν εναλλακτικές λύσεις) είναι μακριά από το χωριό τους και υπάρχουν δυσκολίες οικονομικές ως προς τη μετακίνηση». Η Σκεπαστή απέχει 13 χλμ απο την Λίμνη και 7,5 χλμ απο την Στροφυλιά.

Αυτό το πρόβλημα μπήκε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο άν καί κατά την συζήτηση ο κ. δήμαρχος ανέφερε ότι είναι μια απόφαση εκτός αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου.

Η απόφαση

Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που δημοσιέυτηκε στο Διάυγεια έχει ως εξής:

«Να παίξει η ομάδα της Σκεπαστής στο γήπεδο Κεχριών με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι πρόεδροι των ομάδων θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στην αντίθετη περίπτωση το γήπεδο των Κεχριών θα κλείσει και οι δύο ομάδες θα μπουν σε κλήρωση για το πιο γήπεδο θα τους τύχει. Και σε αυτό θα παίζουν για όλη την υπόλοιπη σεζόν».



Το σκεπτικό

Τα επίσημα πρακτικά της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου


κ. Τζαχρήστος: "η ποδοσφαιρική Ομάδας Σκεπαστής με την από 14-9-2012 αίτηση της ζητάει να ληφθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο περί παραχώρησης του δημοτικού γηπέδου Κεχριών για την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων της ομάδας για την σεζόν 2012-2013. Παρακαλώ όπως εκφράσετε τις απόψεις σας.


Καντζούρας Ιωάννης ,Αντιδήμαρχος: Για την χρησιμοποίηση του γηπέδου Κεχριών από την ομάδα της Σκεπαστής κάναμε πάνω από 7-8 συσκέψεις παραγόντων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Προέδρων ομάδων και ποδοσφαιριστών. Όμως η αντιπαλότητα που έχει δημιουργηθεί έχει επεκταθεί
και στους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Κεχριών και Σκεπαστής. Ο Δήμαρχος είδε αρκετές φορές τα συμβούλια των ομάδων, όπως αντίστοιχες επαφές είχε τόσο εγώ όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Στεργίου Ιωάννης, προκειμένου να βρεθεί λύση αλλά δυστυχώς όλες οι προσπάθειες επέβησαν άκαρπες. 
Οφείλω όμως να τονίσω να γνωρίζετε όλοι σας ότι ο Δήμος έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για το γήπεδο Κεχριών όπως: Πόρτες εισόδου, αποδυτηρίων, διαιτητών, παράθυρα, πάγκοι, και κρεμάστρες αποδυτηρίων, προβολείς, καλώδια, σύνδεση και λειτουργία ηλιακού, στερέωμα πάγκων ομάδων και
πρόσφατα καθαρισμός τάπητος του αγωνιστικού χώρου κ.λ.π. Όμως σε επικοινωνίες που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κον Μπουραντά αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα, καθώς και σε επίσκεψη μας, φαίνεται ότι υπάρχει δέσμευσή του να καλέσει τον δεύτερο εργολάβο κον Σκριμπά από τη Βοιωτία για να του αναθέσει την κατασκευή του γηπέδου της Σκεπαστής.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το αδιέξοδο που υπάρχει και επειδή τα αίτια της αντιπαλότητας των κατοίκων δεν είναι το γήπεδο, δεν είναι σωστό στην έξαρση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, να βάλουμε τις κοινωνίες σε διχασμό και να προξενήσουμε χειρότερες καταστάσεις. Ο αθλητισμός ενώνει δεν διχοτομεί. Οι αθλητικοί χώροι είναι για όλους τους κατοίκους όλων των ηλικιών.
Γι’ αυτό προτείνω: Μετά την εξέλιξη και τη δέσμευση του Περιφερειάρχη πιστεύω θα δούμε σύντομα το γήπεδο της Σκεπαστής να κατασκευάζεται και η ομάδα της Σκεπαστής να δώσει τα παιχνίδια του πρώτου γύρου στο Γήπεδο Λίμνης (3-4) ή ακόμη (1-2) στην Κήρινθο. Όλα είναι (6) και βλέποντας την εξέλιξη των δεσμεύσεων, του Αντιπεριφερειάρχη, να ηρεμήσουν οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων, και επανερχόμαστε τα Χριστούγεννα.

Κανελλόπουλος Ιωάννης : Είναι απαράδεκτο να στερείται η ομάδα της Σκεπαστής το γήπεδο των Κεχριών. Πρέπει να δοθεί λύση.

Γιαννιός Κων/νος: Ψηφίζω λευκό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δοθεί λύση από το δημοτικό συμβούλιο σήμερα.

Χαντζής Ανδρέας: Από αύριο πρέπει να γίνουν ενέργειες για να φτειαχθεί το γήπεδο στη Σκεπαστή για να λυθεί το θέμα.

Λιαγκάκης Ευστάθιος: Αν όλα τα χωριά ακολουθήσουν την νοοτροπία που έχουν οι κάτοικοι στις Κεχριές θα έπρεπε να διαλυθούν όλες οι ομάδες. Εφ΄ όσον το δημοτικό συμβούλιο έχει την ευθύνη των γηπέδων να πάρει απόφαση για το που θα παίξουν οι ομάδες. Θα πρέπει να επιβληθεί η ομάδα Σκεπαστής να παίξει στο γήπεδο Κεχριών άλλως να μην επιτραπεί ούτε στις Κεχριές να παίξουν.

Στέφου Κυριακή: Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 22ας Αυγούστου ζήσαμε μια κατάσταση απαράδεκτη από τους υπεύθυνους της ομάδας Κεχριών και τους παρευρισκόμενους. Αυτό δεν ήταν αθλητισμός, δεν ήταν άμιλλα ,δεν ήταν ευ αγωνίζεσθε ,ήταν τραμπουκισμός. Βεβαίως και δικαιούται η ομάδα της Σκεπαστής να έχει χώρο να παίξει, εφ΄ όσον τα γήπεδα είναι δημοτικά. Να παίξει η ομάδα της Σκεπαστής στο γήπεδο Κεχριών με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι πρόεδροι των ομάδων θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Στην αντίθετη περίπτωση το γήπεδο των Κεχριών θα κλείσει και οι δύο ομάδες θα μπουν σε κλήρωση για το πιο γήπεδο θα τους τύχει. Και σε αυτό θα παίζουν για όλη την υπόλοιπη σεζόν

Γεωργατζής Ευάγγελος: Δημοτικά είναι τα γήπεδα της Λίμνης, Κηρίνθου, Κεχριών και ζητάμε να τηρηθούν τα δικαιώματα μας. Σαν δημοτική αρχή πρέπει να μας υπερασπιστείτε .Με ποιο δικαίωμα δύο χωριά μπαίνουν στην διαδικασία να τσακώνονται. Ζητώ να παρθεί απόφαση σήμερα γιατί ο αθλητισμός βοηθάει τα παιδιά μας να ξεφύγουν από πολλά άλλα προβλήματα.

Ψαρρός (δήμαρχος): «Έχουν τεράστιες ευθύνες και οι δύο διοικήσεις των συλλόγων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Όλα τα γήπεδα είναι δημοτικά. Όλα τα γήπεδα τα διαχειρίζονται οι
διοικήσεις των σωματείων. Θεωρώ ότι είναι εκτός αρμοδιότητας του δημοτικού συμβουλίου να πάρει απόφαση. Να το λύσουν τα σωματεία.
Αν πάρουμε απόφαση να παίξει η ομάδα της Σκεπαστής στο γήπεδο Κεχριών ποιος μας διασφαλίζει την ακεραιότητα του κόσμου. Να γίνει προσπάθεια ο χώρος του γηπέδου Σκεπαστής να φτειαχθεί όσο
το δυνατόν συντομότερα. Κάτω από τέτοιες εντάσεις δεν θα συνηγορήσω να παίξει η Σκεπαστή στο
γήπεδό Κεχριών. Η κατάσταση που ζούμε σήμερα με αυτό το θέμα δεν λέγεται αθλητισμός.

Η πρόταση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Στέφου Κυριακή –Μπρατζίκου Χριστοδούλου Άννα και Λιαγκάκης Ευστάθιος υπέβαλαν την πιο κάτω πρόταση:
«Να παίξει η ομάδα της Σκεπαστής στο γήπεδο Κεχριών με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι πρόεδροι των ομάδων θα φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Στην αντίθετη περίπτωση το γήπεδο των Κεχριών θα κλείσει και οι δύο ομάδες θα μπουν σε κλήρωση για το πιο γήπεδο θα τους τύχει. Και σε αυτό θα παίζουν για όλη την υπόλοιπη σεζόν».


Στο σημείο αυτό απεχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Παναγιώτου Κων/νος-Αλεξίου Ιωάννης –Παπαντωνίου Κων/νος και Χατζής Ανδρέας, χωρίς να επηρεάζουν την απαρτία του δημοτικού συμβουλίου ,αφού θεωρούνται παρόντα μέχρι το
τέλος της συνεδρίασης (άρθρο 96 παρ.6 του Ν. 3463/2006)

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.