powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Σπέτσες: «Πόλος έλξης» με αφορμή τον Μαραθώνιο

4.000 επισκέπτες στο νησί - Η πληρότητα στα ξενοδοχεία ξεπέρασε τη φετινή Αρμάτα



Φωτογραφία αρχείου από αθλητές που συμμετέχουν στο Spetses Mini Marathon 2012 . 


Το Spetses Mini Marathon 2012, είναι ένα τριήμερο αθλητικό-πολιτιστικό γεγονός , με επίκεντρο των εκδηλώσεων την Πλατεία Ποσειδωνίου και με την τοπική κοινωνία των Σπετσών να συμμετέχει ενεργά (οι εθελοντές ξεπέρασαν τους 120), ο Δήμος φιλοξενεί από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου μια εκδήλωση άκρως ελκυστική για τους λάτρεις των δρόμων αντοχής, της κολύμβησης, του πολιτισμού αλλά και των παραδοσιακών... μεζέδων!. Το Spetses Mini Marathon περιλαμβάνει αγώνες δρόμου των 5 και 26 χιλιομέτρων, τους κολυμβητικούς αγώνες 2.5 και 5 χιλιομέτρων «Διάπλους Σπετσών», αλλά και τον παιδικό αγώνα δρόμου των 1.000 μέτρων .

Με επιδόσεις που ξεπέρασαν την κίνηση της δημοφιλούς Αρμάτας «τερμάτισε» ο 2οςΜαραθώνιος που διοργανώθηκε στις Σπέτσες μεταξύ 12 και 14 Οκτωβρίου 2012. Το αθλητικό γεγονός επιβεβαίωσε ότι μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών παρά το ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνέπεσαν με το κλείσιμο της φετινής σεζόν.


Οι Σπέτσες υποδέχτηκαν για τρεις ημέρες περισσότερους από 4.000 επισκέπτες, με αφορμή το 2ο Spetses Mini Marathon που διοργανώθηκε με επίκεντρο το εμβληματικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel. Ο απολογισμός της διοργάνωσης μετρά πάνω από 3.000 άτομα που διανυκτέρευσαν την Παρασκευή και το Σάββατο 12 και 13 Οκτωβρίου στο νησί. Με βάση τα νούμερα του Λιμεναρχείου οι επισκέπτες που έφθασαν την Κυριακή, δια θαλάσσης, ξεπέρασαν τους 1.500.

Η πληρότητα σε 22 ξενοδοχεία και πανσιόν (Poseidonion Grand Hotel, Νησιά, Φάρος, Spetses Hotel, Zoes Club, Αρμάτα, Κλήμης, Ορλώφ, Μιμόζα, Ειρήνη, Καλομοίρα, Αλεξανδρής, Πάνος, Villa Christina, Villa Marina, Economou Mansion κλπ.) άγγιξε ποσοστό 100%, υψηλότερο από τη φετινή Αρμάτα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Με βάση τις εκτιμήσεις των διοργανωτών πάνω από το 60% του κόσμου έρχονταν για πρώτη φορά στο νησί, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός. Στον 2ο Spetses Mini Marathon συμμετείχανπάνω από 12 διπλωματικές αποστολές, ενώ περίπου 40 δρομείς από την Αγγλία και τη Γαλλία ήρθαν στην Ελλάδα για αυτόν τον σκοπό και για πρώτη φορά.


Αναφερόμενος στην αθλητική διοργάνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel κ. Α. Βορδώνης δήλωσε ότι «Το Poseidonion Grand Hotel είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και με τα δρώμενα των Σπετσών, για περίπου έναν αιώνα.

Για εμάς η συμμετοχή στο Spetses Mini Marathon, από τη γέννησή του ήδη, αποτελεί πλήρη ευθυγράμμιση με την αποστολή μας: να λειτουργούμε μέσα στην κοινωνία των Σπετσών με στόχο την ανάπτυξη του νησιού μας, μέσα από δράσεις που θα αναδείξουν την πολύπλευρη προσωπικότητα, την ομορφιά και τις δυνατότητες του. Η ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του 2ου Spetses Mini Marathon, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η συνεργασία για έναν κοινό στόχο και η συστηματική εργασία όλων, δεν μπορεί παρά να έχει σημαντικά αποτελέσματα για τις Σπέτσες».


Ο 2ος Spetses Mini Marathon είχε χιλιάδες ελληνικές αλλά και διεθνείς συμμετοχές καθώς πάνω από 3.300 άτομα συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα (Αγώνες δρόμου 5 km & 26 km, 1ος Κολυμβητικός Αγώνας - Διάπλους Σπετσών, Παιδικός Αγώνας 1.000 μέτρων).

Στα πλαίσια του αθλητικού τριημέρου ο κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών» με δύο διαδρομές 2.500 μέτρων και 5.000 μέτρων, προσέλκυσε 340 κολυμβητές, κερδίζοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης στην Ελλάδα. Στο νησί βρέθηκαν χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες, ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή δίκτυα και πολλοί οργανωμένοι δρομείς από αγωνιστικούς συλλόγους, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερος ήταν και ο ρόλος των 150 εθελοντών.


Οι συμμετοχές στους δύο αγώνες δρόμου, των πέντε και 26 χιλιομέτρων ξεπέρασαν τις 1.500. Ο νικητής του γύρου Σπετσών των 26 χιλιομέτρων, ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Κώστας Νακόπουλος. Στον αγώνα των 26 χιλιομέτρων του γύρου των Σπετσών έλαβαν τελικό χρόνο 484 δρομείς από τους 500 που συμμετείχαν ενώ στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έλαβαν χρόνο 860 αθλητές από τους 1.050 που συμμετείχαν.

Για πρώτη φορά επίσης διοργανώθηκε εφέτος ο διπλός κολυμβητικός αγώνας «Διάπλους Σπετσών», με νικητές στην απόσταση των 2.500 μέτρων (Κόστα-Σπέτσες) την κυρίαΚυριακή Λιόση (37 λεπτά), ενώ στα 5.000 μέτρα (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) ο πρώτος που τερμάτισε στις ακτές των Σπετσών ήταν ο κ. Δ. Σταματίου (μία ώρα και 15 λεπτά). Στον Παιδικό Αγώνα 1.000 μέτρων έλαβαν τελικό χρόνο 380 παιδιά από τα 410 που συμμετείχαν. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με τον ποδηλατικό - μη αγωνιστικό γύρο Σπετσών. Χορηγοί του Spetses mini Marathon ήταν για δεύτερη χρονιά η ING, Telecoms Provider η WIND και το Poseidonion Grand Hotel.

.tovima.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.