powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι πλημμύρες στα Ποτόκια θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να συνταχθεί μελέτη, να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να γίνει ανάπλαση της παραλίας Πηλίου

Οι πλημμύρες στα Ποτόκια Πηλίου θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να συνταχθει μελέτη, να  ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να γίνει ανάπλαση της παραλίας Πηλίου
Το δημοτικό συμβούλιο όταν πρόκειται για εξπρές προσλήψεις διμηνιτών για την αντιμετώπιση "εκτάκτων ανάγκων" (πάντα εκτός ΑΣΕΠ) είτε πυροφύλακες είναι αυτοί ή προσωπικό καθαριότητας έχει μεγάλη συναίσθηση του επείγοντος. Στις 1/10/12 οι απελπισμένοι και αγανακτισμένοι κάτοικοι της παραλίας Πηλίου με αίτηση τους απευθύνθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φορά ζητώντας απλά να κατασκευαστεί ένα γεφύρι στην περιοχή Ποτόκια (παραλία Πηλίου)για να μπορού να πανε στα σπίτια τους όταν βρέχει και πλημμυρίζει ο "δρόμος". Οι αντιδράσεις των κατοίκων έχουν καταγραφεί σε εκτενές ρεπορτάζ της Ελεύθερης Φωνής"
Ψαρρός : "Να μπαλώσουμε λίγο την κατάσταση με μικρές παρεμβάσεις".
Χθές δημοσιέυτηκε η επίσημη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που υιοθετεί πλήρως την άποψη του κ. δημάρχου και έχει ως εξής:
"Έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης Ανάπλασης της παραλίας Πηλίου. Μέσα σ΄ αυτή θα συμπεριληφθεί και το συγκεκριμένο έργο που θα προωθηθεί για  επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.  Θα εξετάσουμε αν από ιδίους
πόρους μπορέσουμε να «μπαλώσουμε» λίγο την κατάσταση με μικρές παρεμβάσεις.
Είναι σε εξέλιξη η μελέτη που προβλέπει την ανάπλαση της παραλίας του Πηλίου ,μέσα από την οποία θα αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα που θέτουν οι αιτούντες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υποβληθεί πρόταση για τηνένταξη της σε εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα."

Τσούμαρης: "Εξαφανίστηκε ο εργολάβος και χάθηκε η μελέτη"

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δημοσιυμένοι διάλογοι στο δημοτικό συμβούλιο:


Καντζούρας Ιωάννης: Πρέπει να αξιολογηθεί η μελέτη της Περιφέρειας και να  δοθεί οριστική λύση κι όχι πρόχειρη.

Τσούμαρης Αθανάσιος: Συμφωνώ με τον κ. Καντζούρα. Μελέτη υπάρχει. Το έργο δημοπρατήθηκε κι έγινε ανάθεση σε εργολάβο. Με τις αλλαγές του Καλλικρατικού Δήμου ο εργολάβος εξαφανίστηκε. Πρέπει να βρεθεί η μελέτη  και να λυθεί άμεσα στο θέμα.

Ανδρίτσος Ιωσήφ: Είναι πρωτεύων θέμα. Πρέπει να γίνει το έργο άμεσα.  Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Κανελλόπουλος Ιωάννης: Η περίπτωση αυτή μας έχει απασχολήσει όλους  μας. Για να γίνει μελέτη πρέπει να πέσουν μάνδρες και φράκτες. Όλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ιδιοκτησίας και καταπάτησης.

Παναγιώτου Κων/νος: Έχουμε κωλύσει στις μελέτες. Να δούμε αν ισχύει η προηγούμενη μελέτη και να γίνει η διαδικασία επαναδημοπράτησης. Το έργο πρέπει να γίνει.

Λιαγκάκης Ευστάθιος : Πρέπει να γίνει εισήγηση από την πλευρά του Προεδρείου. Ποια είναι κι αν συμφωνήσουμε θα πάμε πιο κάτω. Αν δεν υπάρχει λύση να το αναβάλουμε και να πάμε πιο κάτω.

 Δήμαρχος : «Με την πρόκληση  εντυπώσεων δεν λύνονται τα προβλήματα. Ο ανάδοχος του έργου
παραιτήθηκε γιατί διαπίστωσε παρανομίες. Έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης Ανάπλασης της παραλίας Πηλίου. Μέσα σ΄ αυτή θα συμπεριληφθεί και το συγκεκριμένο έργο που θα προωθηθεί για επιχορήγηση από το ΕΣΠΑ.  Θα εξετάσουμε αν από ιδίους πόρους μπορέσουμε να «μπαλώσουμε» λίγο  την κατάσταση με μικρές παρεμβάσεις.  Είναι σε εξέλιξη η μελέτη που προβλέπει την ανάπλαση της παραλίας του  Πηλίου ,μέσα από την οποία θα αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα που θέτουν οι αιτούντες. Με την ολοκλήρωση της μελέτης θα υποβληθεί πρόταση για την ένταξη της σε εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα".

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.