powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σύσταση Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ

Τη σύσταση Ομάδας Υποστήριξης Δήμων από το ΥΠΕΚΑ για την άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και των γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου, συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους, ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευ. Λιβιεράτος και αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη.

Έργο της Ομάδας αυτής είναι να συγκεντρώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, να εντοπίζει τις εμπλοκές, να κωδικοποιεί και να ομαδοποιεί τα προβλήματα και να δίνει λύσεις και απαντήσεις άμεσες, ακόμη και νομοθετικές όπου χρειάζεται.

Παράλληλα αναπτύσσεται από το ΥΠΕΚΑ ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα μπορούν οι δήμοι να καταχωρούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ. Η πλατφόρμα θα είναι συνδεδεμένη με ανάλογη πλατφόρμα πληροφόρησης που θα δημιουργήσει η ΚΕΔΕ.

Η Ομάδα Υποστήριξης Δήμων του ΥΠΕΚΑ θα συνεργάζεται με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που είναι «εγκλωβισμένα» για πολλά χρόνια, όπως είναι τα σχέδια πόλης, η επιτάχυνση έργων των δήμων στο ΕΠΕΡΑΑ, καθώς και άλλων προγραμμάτων που υλοποιούν οι δήμοι, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ 2» κ.α.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης χαρακτήρισε σημαντική πρωτοβουλία τη δημιουργία της Ομάδας Υποστήριξης Δήμων, διότι έρχεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας που έχουν οι δήμοι όχι μόνο με το συγκεκριμένο υπουργείο, αλλά γενικότερα με τα υπουργεία.

Αναφερόμενος δε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σημείωσε ότι πρόκειται για μια προωθημένη πρωτοβουλία, άκρως απαραίτητη και χρήσιμη για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων.

«Οι δήμοι , είπε ο κ. Ασκούνης, θα μπορούν να επιλύουν τα προβλήματα που τους απασχολούν χωρίς τη φυσική παρουσία του δημάρχου ή των υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου. Δηλαδή, έτσι καταργούμε επιτέλους την προσωπική διαμεσολάβηση και την προσωπική σχέση, η οποία μας κρατάει πολλά χρόνια πίσω» .
.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που έθεσε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνάντηση είναι και αυτό της συμμετοχής εκπροσώπου της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, καθώς κύριος δικαιούχος των προγραμμάτων και των κονδυλίων που διαχειρίζεται , είναι οι δήμοι.

Στο αίτημα αυτό υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους του υπουργού κ. Λιβιεράτο.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.