powered by Surfing Waves

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Διορισμοί και δουλειές για καλούς φίλους του Σαμαρά

Spiegel : "Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να
είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές".
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel προχωράει στην δημοσίευση άρθρου, σχετικά με την πολιτική τακτική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς, από την ημέρας της εκλογής του στις 17 Ιουνίου.
Τα σχόλια είναι αρκετά επικριτικά, καθώς αποκαλύπτει τους "εντυπωσιακά πολλούς" διορισμούς
φίλων του πρωθυπουργού σε επικερδείς θέσεις.

Το γερμανικό περιοδικό καυτηριάζει την πολιτική διορισμών του Αντώνη Σαμαρά από την ημέρα της εκλογής του στη θέση του πρωθυπουργού. Διαβάστε σε ποιους διορισμούς - φωτιά κοντοστέκεται

"Δουλειές για καλούς φίλους", είναι ο ακριβής τίτλος του Spiegel το οποίο γράφει:

"Εντυπωσιακά πολλοί φίλοι και γνωστοί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αποκτούν αυτόν τον καιρό επικερδείς θέσεις εργασίας – ακόμα και αν δεν φαίνεται να είναι πλέον κατάλληλοι για αυτές.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ο Σαμαράς διόρισε νέο πρόεδρο στον ΕΟΠΥΥ, που έχει χρέος άνω του ενός δισ. ευρώ και πρέπει να μεταρρυθμιστεί.

Νέος επικεφαλής όμως δεν θα είναι κάποιος με πείρα στον τομέα της υγείας. Αντ’ αυτού ο Σαμαράς έδωσε τη θέση σε έναν δικηγόρο και φίλο από το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Στην ηγεσία του ΣΔΟΕ διόρισε έναν έφορο από τη Μεσσηνία, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο οποίος δεν έχει υπερτοπική εμπειρία, καθώς ήταν υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Από το περιβάλλον του Σαμαρά προέρχεται και ο νέος διευθυντής του ΟΠΑΠ.

Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι οι ανακατατάξεις στην ΕΡΤ, όπου από την έναρξη της θητείας του Σαμαρά μέχρι τώρα περικόπτονται ή αναβάλλονται επιτυχημένες εκπομπές.

Επιπλέον, πρόσφατα, η κόρη ενός πρώην Νεοδημοκράτη υπουργού, φίλου του Σαμαρά, μπορεί να παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή. Δεν ξεχώρισε μεν μέχρι τώρα ως τηλεπαρουσιάστρια, αλλά κατέχει κομματική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας".

Πηγή:  news247.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.