powered by Surfing Waves

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων



Εναλλακτικές μετακινήσεις με ποδήλατο στην πόλη τους, μέσω του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων EasyBike, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων.

Το σύστημα που εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 , υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος CYCLO στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Ιωαννιτών, και περιλαμβάνει δύο σταθμούς και δέκα ποδήλατα στην πόλη.

Η βασική ιδέα του έργου CYCLO βασίζεται στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μεταφοράς εντός πόλης με χαμηλό αντίκτυπο στο περιβάλλον που συμβάλει σημαντικά στην βιώσιμη κινητικότητα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.

Είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν τα κοινόχρηστα ποδήλατα κάνοντας χρήση μιας ειδικής ηλεκτρονικής κάρτας που θα προμηθεύονται από τα γραφεία του δήμου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ίδιου προγράμματος άλλα δέκα ποδήλατα τοποθετούνται στο Νησί.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.