powered by Surfing Waves

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επισκέψεις για το προγραμματισμό κοινών δράσεων μεταξύ αδελφοποιημένων δήμων

 Σε προσφατες επισκέψεις σε αδελφοποιημένους δήμους οι δημοι τηςης Πρεβεζας και  της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν τις παρακάτω ανταλλαγές και συνεργασίες:
Δράσεις και εκδηλώσεις για τους νέους σχεδιάσαν απο κοινού οι αδελφοποιημένοι δήμοι της Granville (Γαλλία) και Πρέβεζας.  "Ανταλλαγή"  πάρκων με δέντρα και φυτά της κάθε πόλης σχεδιαζουν οι αδελφοποιημένες Αγία Πετρούπολη και Θεσσαλονίκη. 

Χωριά και πάρκα «ανταλλάσουν» Θεσσαλονίκη και Αγία Πετρούπολη

Χωριά και πάρκα σχεδιάζουν να «ανταλλάξουν» η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μίας στενότερης συνεργασίας για τις χρονιές 2013 - 2015.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκε πρόσφατα στην Αγία Πετρούπολη, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, και στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν διάφορες προτάσεις που έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Ρώσους.

Μεταξύ αυτών, η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, πρότεινε να κατασκευαστεί ένα«Χωριό της Θεσσαλονίκης στην Αγία Πετρούπολη» και αντίστοιχα «Χωριό της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη», με τη συμμετοχή νέων κατοίκων των δύο πόλεων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο πάρκων σε Αγία Πετρούπολη και Θεσσαλονίκη, με δέντρα και φυτά της κάθε πόλης.

Στο συγκεκριμένο εγχείρημα, εκτός από τους ειδικούς, θα συμμετέχουν και φοιτητές της Γεωπονικής και Αρχιτεκτονικής Σχολής. Από τον Απρίλιο θα γίνουν αμοιβαίες επισκέψεις των ομάδων ώστε να βρεθούν οι χώροι που θα κατασκευαστούν τα πάρκα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αγία Πετρούπολη ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ξεναγήθηκε στο πρώτο ιδιωτικό εργοστάσιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο να αποκτηθούν γνώσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη στον τομέα των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται πως φέτος συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την αδελφοποίηση των πόλεων της Θεσσαλονίκης και της Αγίας Πετρούπολης.


Πρέβεζα: Συνεργασία με γαλλικό δήμο για δράσεις και εκδηλώσεις για τους νέους



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εταίρων μεταξύ του Δήμου Πρέβεζας και τουΔήμου Γκρανβίλ της Γαλλίας, αδελφοποιημένης πόλης στο δίκτυο της Δωδεκάδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση και προετοιμασία μιας μελλοντικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση. Δύο υπεύθυνοι της υπηρεσίας Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Γκρανβίλ και εκπρόσωποι της επιτροπής αδελφοποιήσεων του Δήμου Πρέβεζας συζήτησαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής νέων της Granville και της Πρέβεζας κατά το έτος 2013.

Τους προσκεκλημένους εταίρους υποδέχθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης καθώς και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και περιβάλλοντος Κοσμάς Κορωναίος οι οποίοι δήλωσαν ότι θα στηρίξουν αυτή τη συνεργασία. Ο κ.Μπαίλης τόνισε ότι οι δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης που μας ενώνουν μέσα απ΄αυτό το δίκτυο πρέπει να διατηρηθούν ιδιαίτερα σήμερα σε περιόδους δύσκολους και κρίσιμους.

Στο περιθώριο των εργασιών έγινε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης καθώς και στο αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης. Στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ανασκαφές που γίνονται σε διάφορα σημεία (Ρωμαϊκό Ωδείο, Θέατρο κλπ) και να μάθουν για την ιστορία αυτής της πόλης. Επιπλέον, επισκέφθηκαν τη Λευκάδα, διέσχισαν τον ποταμό Αχέροντα ως τις πηγές του και έκαναν βαρκάδα στις εκβολές του ποταμού στο ιστορικό χωριό της Αμμουδιάς παίρνοντας παράλληλα πληροφορίες για την ελληνική μυθολογία.

Η συνάντηση φαίνεται να ήταν επιτυχής για την ανάπτυξη αυτού του σχεδίου και οι εταίροι μας αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.