powered by Surfing Waves

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στέφου και Στεργίου προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα περί εξαπάτησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί ημέτερος




Δημοσιεύτηκαν σήμερα στο Διαύγεια  τα  πρακτικά της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου. για τα τραπεζοκαθίσματα του ημέτερου της πλατείας Μαντουδίου. 


Στις 15/7/11 ο δήμος παραχώρησε  παρανόμως στον ημέτερο 75 τ.μ. με εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Καντζούρα Ιωάννη «να γίνουν οι παραχωρήσειςαποκλειστικά και μόνο για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς να επιτραπεί οποιαδήποτε άλλη κατασκευή πέργκολες ή διαχωριστικά»
Δυο μήνες μετά στις 22/9/11 το Δημοτικό συμβούλιοι ανακάλεσε ομόφωνα αυτή την απόφαση μετάαπό εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας ότι ο "ο Δήμος δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το χώρο που παραχώρησε στην *********και θα πρέπει να ανακαλέσει την αρίθμ. 193/2011 απόφαση του".
Η πρότερη ανακληση της απόφαση "ξεχάστηκε" και η ακυρωμένη αίτηση 15/7/11 για τα 75 τ.μ. ξαναπήγε στο δημοτικό συμβούλιο στις 5/11/13  χωρίς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων ότι είχε ανακληθεί στις 22/9/11.Η αντιπολίτευση αντέδρασε και κατηγόρησε την δημοτική αρχή για παραπλάνηση. Στην διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι  υπήρχε δικαστική απόφαση  ενατιον του δήμου και ασφαλιστικά μέτρα για το συγκεκριμένο χώρο.
 
Μετά από όλη αυτή την προϊστορία, την δικαστική απόφαση και την σχέση του ημέτερου με τον αντιδήμαρχο η κ. Στέφου ότι δεν ήταν σκόπιμη η αποσιώπηση στοιχείων απο το Δημοτικό Συμβούλιο. Στις ίδιες γραμμές κινήθηκε και ο κ.Στεργίου για τις διορθώσεις με blanco.

 

Απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης:






Στέφου: «Σαν δεύτερο θέμα της σημερινής συνεδρίασης έχουμε την αίτηση δημοτικών συμβούλων για επανεξέταση της παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στην κ. *******. Η συγκεκριμένη αίτηση ομιλεί περί πλάνης του Σώματος από το προεδρείο και συγκεκριμένα από εμένα την Πρόεδρο.
Κύριοι Συνάδελφοι, επί της ουσίας, η αίτηση σας αποτελεί πρόταση μομφής προς το πρόσωπό μου, κάτι που με λύπησε αφάνταστα. Ουδεμία πρόθεση υπήρξε για παραπλάνηση του Σώματος. Σε όλη τη ζωή μου, τόσο σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό επίπεδο, όσο και κατά την θητεία
μου ως αιρετή δεν έδωσα το παραμικρό δικαίωμα σε κανένα να μου μέμψει το παραμικρό. Δεν δέχομαι και δεν επιτρέπω την παραμικρή υπόνοια περί αμφισβήτησης της ακεραιότητάς μου, της αμεροληψίας μου, της καθαρότητάς μου, της σωστής τέλεσης των υποχρεώσεών μου, της αίσθησης που με διακατέχει σε όλα τα στάδια και τους ρόλους της ζωής μου.
Εκ τούτου θεωρώ την παράγραφο περί πλάνης στο έγγραφό σας συκοφαντική και άδικη,
Κάποιοι σύμβουλοι που υπογράφουν την αίτηση δεν είναι εδώ σήμερα να στηρίξουν την αίτησή τους και να υπερασπισθούν την υπογραφή τους. Η διαδικασία για τη λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα τηρήθηκε σύμφωνα με τα οριζόμενα. Όλα τα έγγραφα, τα σχετικά με το συγκεκριμένο
θέμα, βρισκόντουσαν στο γραφείο της Προέδρου ώστε κάθε σύμβουλος να μπορεί να ενημερωθεί για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ως έχει δικαίωμα και υποχρέωση να πράξει. Κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκαν τα ονόματα των αιτούντων για την παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου καθώς ο τόπος, ο χώρος και τα τ.μ. που την αφορούσαν. Καθώς δεν υπήρχαν ερωτήσεις ή αντίρρηση από κανέναν σύμβουλο για τις παραχωρήσεις, το Προεδρείο προέβη στη λήψη ομόφωνης απόφασης (θετικής).
Περί ποιας πλάνης μιλάτε;



Λιαγκάκης Ευστάθιος:Θεωρώ την έκφραση ατυχή, ότι παραπλανηθήκαμε από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Παραπλανηθήκαμε από αυτόν που φέρνει τους φακέλους και κάνει εισήγηση. Αυτός έχει την κύρια ευθύνη γιατί πήγε το φάκελο στο Προεδρείο. Έπρεπε να τον έχει εξετάσει ,έπρεπε να δεί ότι αυτά τα τ.μ τα οποία βάζει ,μέσα ο άνθρωπος αυτός και τα οποία σβηστήκαν με διορθωτικό, έπρεπε να είχαν ξαναγραφτεί. Έπρεπε να δει ότι αυτά τα τ.μ που ζητούνται εάν κατοχυρώνονται σ΄αυτόν ή βγαίνουν στην ιδιοκτησία ενός άλλου ανθρώπου. Άρα αυτός που παραπλάνησε το δημοτικό συμβούλιο ,θεωρώ ότι δεν είστε εσείς κ. Πρόεδρε, είναι αυτός που ελέγχει
τους φακέλους.

Στεργίου Ιωάννης: Όσο αφορά την διόρθωση με βlanco κ. Λιαγκάκη σας γνωρίζω ότι ο κάθε πολίτης που υποβάλει την αίτηση του μπορεί να την διορθώσει. Θα μπορούσατε αλώστε να ελέγξετε το τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αναφέρει τα τ.μ που αναγράφουν στην διορθωμένη κατάσταση αίτησης. . Η πορεία μου μέχρι σήμερα στην Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει ότι ουδέποτε μπήκα σε τέτοιες πρακτικές μέχρι σήμερα.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.