powered by Surfing Waves

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Tρι-παραταξιακό αίτημα για την αποχέτευση της Αγκάλης, οι 2.000 σφαγιασθέντες, προσλήψεις, νερό Κηρίνθου και τουριστική προβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25/4.

Πρωτόγνωρο και ευχάριστο το αίτημααπό εκπροσώπους και των τριών δημοτικών συδυασμών του δήμουγια την απένταξη από το ΥΠΕΚΑ του έργου αποχέτευσης Αγκάλης που θα συζητηθεί στο Δ.Σ,


Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στις  7 μ.μ , στην Λίμνη για να   πάρει αποφάσεις για τα πιο κάτω θέματα.


Απο τα θέματα που θα συχητηθούν ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

Τρι-παραταξιακό αίτημα για την Αγκάλη



Ενδιαφέρον αλλά και χαρά προκαλεί η αίτηση από εκπροσώπους και των τριών δημοτικών συνδυασμών του δήμου ( Τζαχρήστο- Λιαγκάκη- Τσουμαρη-Κουτσουρά και Γιαννιό) για την απένταξη από το ΥΠΕΚΑ του έργου αποχέτευσης Αγκάλης Δ.Ε Νηλέως.Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης στις 9/4/12 και είχε προϋπολογισμό 2,459,541 και απεντάθηκε στις 21/12/13 γιατί καθυστέρησαν οι διαδικασίεςυλοποίησής του. Το έργο αφορούσε την υλοποίηση κατασκευής εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του παραλιακού και έντονα τουριστικού οικισμού Αγκάλης και του κεντρικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων του, με τελικό αποδέκτη την υφιστάμενη ΕΕΛ Μαντουδίου.

Παρόμοια ερωτήματα θα πρέπει να μπουν  στο Δημοτικό Συμβούλιο και για την αίτηση φιάσκο ένταξης της Ιστορικής Οικίας Βουδούρη στο ΕΣΠΑ καθώς και τα 50.000 Ευρώ που θα πληρώσει ο δήμος σε συμβουλευτική εταιρεία για την άνευ αντικειμένου πλέον μελετητική ωρίμανση και υλοποίηση των έργων της αποχέτευσης Αγκάλης και οικίας Βουδούρη που δεν έχουν χρηματοδότηση.

Στο δήμο μας έχουν απενταχθεί μια σειρά από έργα που είτε δεν ξεκίνησαν ποτέ είτε ξεκίνησαν και σταμάτησαν με λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής που θα πρέπει να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Το Ε.Β. έχει δημοσιεύσει μια λίστα με τα έργα που απεντάθηκαν πέρυσi και μπορείτε να δείτε εδώ


Πόρισμα της Επιτροπής για τους 2.000 σφαγιασθέντες Μαντουδιανούς και η πρόταση του Kireas.org


Θα συζητηθεί και το πολύχρονο αίτημα του Kireas.org να τιμηθούν τα 2.000 αθώα θύματα της σφαγής στο Αχμέτ Αγά και το Μαντούδι. που έγινε στις 23 Ιούλιου του 1823 από τους Τούρκους. Ο σύλλογος ζητά την καθιέρωση επετείου στις 23 Ιουλίου σε μνήμη του τραγικού γεγονότος, δημιουργία μνημείου σφαγιασθέντων και κήπου ηρώων στο πλατανό-δάσος Μαντουδίου

Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστεί και το πόρισμα 5-μελούς επιτροπής του δήμου για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου που συστήθηκε πέρυσι. Σύμφωνα με σχόλιο του προέδρου της επιτροπής κ. Τζαχρήστου στο Ε.Β τα γεγονότα της σφαγής διαδραματίστηκαν τα τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και φυσιολογικό είναι τότε να οριστεί μια ημέρα μνήμης.

Επέμβαση Τσούμαρη για το νερό της Κηρίνθου

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το νερό της Κηρίνθου ο κ. Τσούμαρης μαζί με τους Μπρατζίκου-Χριστοδούλου, Τζαχρήστο Χρήστο και Καρατζά από τον συνδυασμό του κ. Ψαρρού καταψήφισαν την πρόταση του δημάρχου να πίνουν οι κάτοικοι νερό ύδρευσης πριν επιβεβαιωθεί επίσημα από την Δ/ση Δημοσίας Υγείας η καταλληλότητα του. ¨Όπως διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Κηρίνθου ο κ. Ψαρρός δεν εφάρμοσε όπως ήταν υποχρεωμένος την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μοιράζει εμφιαλωμένο νερό μέχρι να έρθουν τα επίσημα αποτελέσματα από την Δ/ση Δημοσίας Υγείας. Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων δεν έχουν βγεί ακόμη και το θέμα έχει τεθεί στον Υπουργό Υγείας που έχει τον ύστατο εποπτικό ρόλο.

Προσλήψεις πυροφυλάκων άλλα και μόνιμου προσωπικού


Όπως έχει αποκαλυφθεί σε αυτές τις στήλες τα τελευταία δυο χρόνια ο δήμος χρησιμοποιεί τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού για την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων ακόμη και με κατάφωρες παραβάσεις των κανόνων του ΑΣΕΠ. Ας ελπίσουμε φέτος θα προληφθούν και κάποιοι μη- ημέτεροι που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Πρόσφατα το ΥΠΕΣ έστειλε με εγκύκλιο του ισχυρή προειδοποίηση προς τους δήμους για τυχόν καταχρήσεις στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών.


Έκπληξη δημιουργεί η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πρόθεσης του δήμου να προσλάβει τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ μέσω ΑΣΕΠ. Ως γνωστόν σύμφωνα με το ΜΠΔΣ, την επόμενη 4ετία δεν επιτρέπεται α γίνει καμία πρόσληψη στους δήμους, αντίθετα προβλέπεται να μειωθούν κατά οι δημοτικοί υπάλληλοι της χώρας κατά 11.336 και οι μισθολογικές δαπάνες των δήμων κατά 67 εκατ. ευρώ.



Ο δήμος δαπανά2,5 εκατομμύρια σε μισθούς και έξοδα προσωπικού κάθε χρόνο που καλύπτονται από τις επιχορηγήσεις ΚΑΠ που παίρνει ο δήμος. Για όλο το 2012 οι επιχορηγήσεις ΚΑΠ που έλαβε ο δήμος ήταν 2,4 εκατ. Ευρώ για να καλύψει εκτός από τους μισθούς όλα τα λειτουργικά του έξοδα (προμήθειες, ενοίκια, ΔΕΗ, κλπ). Στον δήμο μας σήμερα υπηρετούν συνολικά 102 υπάλληλοι: 66 μόνιμοι , 19 ΙΔΑΧ και 17 ΙΔΟΧ (8μηνής διάρκειας στην καθαριότητα).  Παρόλα αυτά πολλές βασικές υπηρεσίες του δήμου ανατίθενται σε εξωτερικές εταιρίες και συμβούλους.
Το Οκτώβρη του 2012 ο δήμος διαφήμισε την πρόσληψη 4 ατόμων με μετάταξη (1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 1 ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, 1 ΠΕ Οικονομολόγων, και 1 ΠΕ Νηπιαγωγών).


Τουριστική προβολή δήμου

Θα γίνει ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο για αποφάσεις της επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου και για κάποιες δραστηριότητες προβολής του δήμου. Μικρές αλλά ένα πρώτο βήμα στην σωστή κατεύθηνση. Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, την αποτελεσματική λειτουργία του τουριστικού τομέα, την κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής, την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων στον τομέα του τουρισμού, βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού, συμμετοχή σε εκθέσεις, διαφημιστικά προγράμματα, την ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του δήμου .

Το Ε.Β. σε παλαιότερο άρθρο του είχε αναλύσει την δυσκολία τουριστικής ανάπτυξης και προέλκυσης τουριστικών επενδύσεων σε όλο το εύρος του δήμου αν δημιουργηθεί ΒΙΠΕ.

Ο δήμος μας μπορεί να μάθει από πετυχημένες πρωτοβουλίας τουριστικής προβολής της Σκοπέλου και Φαιστού.

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν:

1. Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού για επάνδρωση Πυροφυλακείων

2. Διατύπωση άποψης δημοτικού συμβούλου κ.Τσούμαρη Αθανασίου όσο αφορά την 110/2013 απόφαση δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση για το πόσιμο νερό Τοπικής Κοινότητας Κηρίνθου»

3. Αίτηση Πατσιούρα Λάμπρου του Γεωργίου περί εξόφλησης οφειλών

4. Αιτήσεις Θωμαίδου Θωμά και Θωμαίδου Αναστασίας για διάνοιξη δρόμου εντός οικισμού Προκοπίου

5. Αίτηση Προέδρου Συλλόγου Kireas .org

6. Παρουσίαση της αναφοράς της επιτροπής διερεύνησης των ιστορικών γεγονότων στο Δήμο μας.

7. Αίτηση Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δαφνούσας και Τρουπίου ο «ΚΑΝΔΑΛΟΣ» για παραχώρηση χρήσης κτιρίου δημοτικού σχολείου Δαφνούσης.

8. Αίτηση Καραμάνου Δήμητρας του Ιωάννη για παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου

9. Αίτηση Ομοσπονδίας Σωματείου Επαγγελματιών Πολιτών υπαίθριων αγορών

10. Αίτηση δημοτικών συμβούλων( Τζαχρήστου- Λιαγκάκη- Τσουμαρη-Κουτσουρά –Γιαννιού ) για συζήτηση του θέματος «Απένταξη από το ΥΠΕΚΑ του έργου αποχέτευσης Αγκάλης Δ.Ε Νηλέως»

11. Έγκριση διενέργειας προμηθειών:

-«Προμήθειας χόρτου γηπέδων» ΚΑ 15.6692.0001 ποσό-4.000-ευρώ

-«Προμήθειας υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού» ΚΑ 10.6631-  2.000- ευρώ

-«Προμήθειας ειδών σημαιοστολισμού» ΚΑ 10.6691.0001,ποσό  -1.000- ευρώ

-«Προμήθειας λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων» ΚΑ 15.6633.0001,ποσό -2.000-ευρώ

-«Προμήθειας πινακίδων και ειδών σήμανσης» ΚΑ 10.6662.0001,ποσό-3.000-ευρώ

-«Προμήθειας πλαστικής δεξαμενής νερού» ΚΑ 15.7135.0001 ,ποσό -3.500-ευρώ

12. Έγκριση σύμβασης Δήμου και Πανεπιστημίου Αθηνών για έναρξη  ανασκαφών στην Κερασιά για εύρεση νέων απολιθωμάτων

13. Πρόσληψη τακτικού προσωπικού κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ από οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ

14. Η αρίθμ. 13/2013 απόφαση Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης  περί απολογισμού έτους 2012

15. Η αρίθμ. 14/2013 απόφαση Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης περί απολογισμού έτους 2012

16. Πρωτόκολλο προσωρινής κι οριστικής παραλαβής έργου « Επισκευή και συντήρηση Δημοτικού Κινηματογράφου» της Δ.Ε Λίμνης

17. Έγκριση απόφασης Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. 17/2013 "Εισήγηση για κανονισμό λειτουργίας παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας Άννας.

18. Έγκριση απόφασης ΕΠΟΙΖΩ 18/2013 "Καθορισμός παραλιών για την  χορήγηση παραχώρησης απλής χρήσης" .

19. Έγκριση απόφασης ΕΠΟΙΖΩ 19/2013 " Εισήγηση για κοπή δένδρων στην Τοπική Κοινότητα Προκοπίου"

21. Ενημέρωση για το Δασικό Χωριό

22. Ενημέρωση επί των αποφάσεων της επιτροπής Τουριστικής προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου

23.Εγκριση πιστώσεων για την «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»  ποσού-6.100,00-ευρώ

- Καταχώρηση του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης –Αγ. Άννας στο μηνιαίο  περιοδικό «TRAVEL BOOK» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ

- Συμμετοχή του Δήμου στην 4η Έκθεση Ελληνικών Τουριστικών προορισμών και Παράδοσης

24. Αντικατάσταση μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής  Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης

25 . Αναμόρφωση προϋπολογισμού

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.