powered by Surfing Waves

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Δρόμος Γιοκ: Ψέμματα ότι ο δρόμος Χαλκίδα-Ιστιαία έχει μπει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο. Έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως οι μελέτες.


Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Σιμόπουλος αποκάλυψε προχθές ότι ο βορειοκεντρικό άξονας δεν έχει ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί και ότι οι μελέτες του εγκαταλείφθηκαν πλήρως

2011. Μαγκριώτης (υφυπουργός): Ο δρόμος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί γιατί δεν είναι στο Διευρωπαϊκό Δικτυο και είναι μελετητικά ανώριμος

Πριν δυο χρόνια ο 5/8/11 ο τότε υφυπουργός κ. Μαγριώτης ανέφερε για το βόρειο οδικό δίκτυο της Εύβοιας, οτι δεν υπάρχει μελετητική ωριμότητα και ότι δεν είναι ενταγμένο στα διευρωπαϊκά δίκτυα. Ως εκτούτου λόγω του κανονισμού, δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το υπηρεσιακό πρόγραμμα προσπελασιμότητας του Υπουργείου...Ο υφυπουργός ανέφερε ότι προσπαθούν να το εντάξουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα, για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής. Πέρυσι ο υφυπουργός επιβέβαιωσε για άλλη μια φορά ότι η μελέτη είναι σε πρώιμο στάδιο και ότι επειδή δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να ενταχτεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα. 

Δεκέμβρης 2012. Σίμος: Ο δρόμος μπήκε στο Διευρωπαϊκο Δίκτυο και παρακολουθείται η πορεία ωριμότητάς του

Στις 18/12/12 ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωνε ότι «τώρα πια ο διαμήκης οδικός άξονας της Εύβοιας μπορεί να γίνει» και ευχαρίστησε τον Ευρωβουλευτή κ. Κουμουτσάκο για την συμβολή του να καταφέρει να συμπεριλάβει στους χάρτες του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ). Το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται η πορεία ωριμότητάς του μέσω της κατάθεσης προτάσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων με στόχο την απορρόφηση των κονδυλίων.


Απρίλης 2013. Σιμόπουλος: Ο δρόμος δεν μπηκε ακόμη στο Διευρωπαϊκο Δίκτυο. Οι μελέτες όχι μόνο δεν είναι έτοιμες, αλλά αντιθέτως σταμάτησαν πλήρως

Απο το eviatoday.gr: Την Πέμπτη 18/4/13 η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής είχε ως θέμα την πορεία των μεγάλων έργων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δυστυχώς τα νέα ήταν άκρως ανησυχητικά και οι προσδοκίες μας μάλλον διαψεύδονται.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Σιμόπουλος αποκάλυψε ότι το ΕΣΠΑ και στην επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 θα χρηματοδοτήσει ΜΟΝΟ οδικούς άξονες που ανήκουν στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Ωστόσο οι δρόμοι της Εύβοιας δεν ανήκουν σε αυτά. Η Ελλάδα έχει κάνει αίτηση, αλλά δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επίσημη απάντηση. Επομένως ούτε οι οδικοί άξονες, ούτε η παράκαμψη Χαλκίδας πρόκειται να χρηματοδοτηθούν.

Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με δελτία τύπου του Υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου στις 18 & 19/12/2012, σύμφωνα με τα οποία ο οδικός άξονας της Εύβοιας είχε ήδη χαρακτηριστεί Διευρωπαϊκός άξονας. Μάλιστα ο Υφυπουργός ευχαριστούσε τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης, τους Ευρωβουλευτές και ιδιαίτερα τον κ. Γ. Κουμουτσάκο. Ακόμα και αν τώρα, προκύψει θετική απάντηση, το ΕΣΠΑ έχει «πετάξει» πια για την Εύβοια. Όλα τα παραπάνω μόνο για αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην θεωρούμαστε αφελείς ιθαγενείς…



Η επόμενη αποκάλυψη του κ. Σιμόπουλου ήταν ότι οι μελέτες για τον βορειοκεντρικό άξονα όχι μόνο δεν είναι έτοιμες, αλλά αντιθέτως σταμάτησαν πλήρως. Και η παράκαμψη Χαλκίδας δεν είναι ακόμα ώριμη και δεν έχει ενταχθεί καν στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Προσπελασιμότητας! Το ακόμα χειρότερο που μάθαμε είναι ότι η παράκαμψη Βασιλικού που είχε χρηματοδοτηθεί με κονδύλι του Π.Δ.Ε. δεν θα γίνει. Κονδύλια δεν υπάρχουν. Ο ανάδοχος έχει ζητήσει να εγκαταλείψει το έργο!

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: «Έχουμε μείνει με την εντύπωση πως όλα έβαιναν καλά. Κάποιοι μας κοίμισαν και κάποιοι άλλοι μας είπαν ψέματα. Δυστυχώς η Εύβοια είναι απούσα πλήρως από την παρούσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ, σε ότι αφορά τα μεγάλα έργα. Η μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς Ελλάδας, η Χαλκίδα, είναι χωρίς παράκαμψη και το οδικό δίκτυο είναι άθλιο. Η πολιτεία ξέχασε ότι είμαστε πρώτοι σε τροχαία, με μοναδική ευθύνη την κατάσταση του οδικού δικτύου. Πρέπει επειγόντως να γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα την Εύβοια.»

Ο νομός παραμένει απροστάτευτος…..

Αποτελεσματικότητα μηδέν…..

πηγή:eviatoday.gr

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.