powered by Surfing Waves

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Διασώθηκε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου


Απέφυγε την κατάργηση του και εξαιρέθηκε από την υπαγωγή του σε Α.Ε της Χαλκίδας, που θα αναλάβει όλα τα λιμάνια της Εύβοιας. Αυτό αποτελεί θετικό βήμα από τον κ Υπουργό που αναγνώρισε έστω και «στο παρά ένα» το δικαίωμα κατοίκων της περιοχής να συνεχίσουν να διοικούν το Λιμάνι σε όφελος του Νησιού.

«Από την παράγραφο 4 του άρθρου 52 διαγράφεται η λέξη ΣΚΥΡΟΥ. Να εξηγήσω εδώ ότι αφορά στην συνένωση των Λιμενικών ταμείων Ευβοίας σε Ανώνυμη εταιρεία. Σ αυτή την ανώνυμη εταιρεία είχαμε συμπεριλάβει και το νησί της Σκύρου, συζητήσαμε και αναδιατυπώσαμε αυτό το άρθρο διότι αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως σε αυτή τη φάση θα ήταν μια ενέργεια κάπως μη λειτουργική. Θα επανέλθουμε όμως και θα συζητήσουμε και με τους φορείς». Αυτή ήταν η διόρθωση που έγινε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας δια στόματος Υπουργού Ναυτιλίας κ Κώστα Μουσουρούλη, απευθυνόμενου προς τον πρόεδρο της Βουλής, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και άλλες διατάξεις» που μεταξύ άλλων προέβλεπε την κατάργηση όλων των Λιμενικών ταμείων της Εύβοιας.

Έτσι έκλεισε προσωρινάένας κύκλος μεγάλης αντίστασης, που ανέδειξε κάτι το πολύ σημαντικό. Συγκεκριμένα, τη συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή όχι μόνο των «Θεσμικών» του τόπου, του Δήμου και Λιμενικού Ταμείου, αλλά και όλων των σωματείων της Σκύρου, που με την συμμετοχή τους και τα ψηφίσματά τους, κατέδειξαν ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό μόνο ζήτημα άλλα ένα ζήτημα που αγκαλιάστηκε ως προσωπικό από τον καθένα που αναγνώρισε και στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Την συμμετοχή του απλού κόσμου μέσα από την «Σελίδα» στήριξης «OXIΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΚΥΡΟΥ» που δημιουργήθηκε στο facebookκαι έφθασε σε δύο εικοσιτετράωρα τα 740 μέλη. Την ενεργοποίηση ανθρώπων εκτός Σκύρου που από την μεριά τους μέσα από τις προσωπικές τους γνωριμίες «ενοχλούσαν» την «εξουσία» για κάτι που τους κέντριζε ως δίκαιο και καθαρό.

Φυσικά απέδωσε και ο «βομβαρδισμός» με εκατοντάδες emailsπρος τους βουλευτές της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, τους βουλευτές Ευβοίας, τον Υπουργό και τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, τις δεκάδες εφημερίδες και blogs,τα δελτία Τύπου και τις αναρτήσεις όλου του υλικού στοsiteτου Λιμενικού ταμείου Σκύρου www.linariaport.gr.

ΤαEmailsπεριείχαν ψηφίσματα, δελτία Τύπου, περιείχαν και αποσπάσματα από το βιβλίο εντυπώσεων του Λ.Τ. Σκύρου, γραμμένα από τους επισκέπτες της Σκύρου, πιο ουδέτερους και αντικειμενικούς από τους ίδιους τους κατοίκους.

Το Λ.Τ. Σκύρου ευχαριστεί το Δήμο για το ψήφισμα και άλλες ενέργειες, τους βουλευτές και πολιτευτές που ήρθαν σε επαφή μαζί του και στήριξαν τον αγώνα του. Τονίζει πως ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας ανήκει στην καθολικότητα της αντίδρασης, των συλλόγων της Σκύρου, του απλού κόσμου και όσων φίλων του Νησιού η περαστικών από την Σκύρο έκαναν αυτό το θέμα δική τους υπόθεση.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.