powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η δημοτική Τράπεζα Χρόνου αυξάνει τις συναλλαγές


Η Τράπεζα Χρόνου Λάρισας ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2013, στα πλαίσια του προγράμματος«Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Λαρισαίων». Από τις πρώτες μέρες υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους πολίτες της Λάρισας.

Στα πλαίσια του προγράμματος λειτουργίας και με στόχο την ενημέρωση και την δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και διαφάνειας με τους πολίτες ο δήμος Λαρισαίων δημοσίευσε τον απολογισμό έργου για το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας της Τράπεζα Χρόνου Λάρισας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του δήμου, μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας της, η Τράπεζα Χρόνου Λάρισας κατέφερε να ενημερώσει με στοχευμένες δράσεις τους πολίτες της Λάρισας, επιτυγχάνοντας τις πρώτες εγγραφές μελών καθώς και τις πρώτες συναλλαγές χωρίς χρήματα, μόνο με τη χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας (ΤΕΜ).

Στην Τράπεζα Χρόνου Λάρισας εγγράφηκαν σε αυτό το διάστημα 62 χρήστες εκ’ των οποίων πιστοποιηθήκαν οι 45 και στους οποίους πιστώθηκαν συνολικά 1500 ΤΕΜ.

Στο ίδιο διάστημα έγιναν οι 3 πρώτες συναλλαγές με προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς επίσης και 2 δωρεές προς την Τράπεζα Χρόνου (40 ΤΕΜ). Στο τέλος του Τριμήνου“κυκλοφορούσαν” στο σύστημα της Τράπεζας Χρόνου 1460 ΤΕΜ.

Οι αγγελίες έφτασαν συνολικά τις 31 από τις οποίες ήταν 7 προσφορές προϊόντων, 16 προσφορές υπηρεσιών, 6 ζήτηση προϊόντων και 2 ζήτηση υπηρεσιών.

Οι αγγελίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύστημα της Τράπεζας Χρόνου είναι ανά κατηγορία:
Κατηγορία Αγγελίας Πλήθος
Ένδυση – Υπόδηση 2
Έπιπλα διάφορα 4
Ηλεκτρικές συσκευές 1
Μηχανοκίνηση – Αξεσουάρ 1
Παιχνίδια 2
Επισκευές – Συντηρήσεις 2
Εστίαση – Ψυχαγωγία 2
Λογιστικά – Φορολογικά 1
Μαθήματα διάφορα – Σεμινάρια 7
Ρουχισμός – Ραπτική 2
Υγεία – Αποκατάσταση – Εναλλακτικές θεραπείες 1
Φύλαξη Παιδιών – Ηλικιωμένων 1
Άλλες υπηρεσίες 5




«Κάθε ημέρα, τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, αυξάνονται οι εγγεγραμμένοι χρήστες και το πλήθος των υπηρεσιών και αγαθών που προσφέρονται. Με τη συμμετοχή όλων, το δίκτυο της Τράπεζας Χρόνου θα μεγαλώσει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους πολίτες να ωφεληθούν από τις ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών ΧΩΡΙΣ χρήματα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ: Ένα δίκτυο ανθρώπων που ανταλλάσουν υπηρεσίες & αγαθάΧΩΡΙΣ χρήματα!

Εγγραφείτε και εσείς ΣΗΜΕΡΑ!».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν περαιτέρω μέσω της ιστοσελίδαςhttp://xronos.anthropomania.gr, τηλεφωνικά στο 2410 232978 ή με μία επίσκεψη στα γραφεία της Τράπεζας Χρόνου, Παλαιολόγου 19 (Πλατεία ΟΣΕ). Η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί με σταθερό ωράριο Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.