powered by Surfing Waves

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Κατόπιν εορτής παραλαβή της προκαταρκτικής μελέτης για την Αποχέτευση της Αγκάλης. Το χασομέρι που κόστισε την απένταξη . Ποιός θα πληρώσει τα 88 χιλιάδες Ευρώ της μελέτης;

Σύμφωνα με την σύμβαση η μελέτες έπρεπε να παραδοθούν σις αρχές Δεκέμβρη του 2012

Στις 2/10/12 είχε υπογράφτει η σύμβαση για την "Μελέτη Αποχέτευσης Λυμάτων Οικισμού Αγκάλης Δ.Δ. Αγίας Άννας" αξίας 88.540 Ευρώ μεταξυ του δήμου και μιας σύμπραξη. Η Τοπογραφική Μελέτη έπρεπε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το αργότερο 1 μήνα από την υπογραφή της Σύμβασης ενώ η Προκαταρκτική Μελέτη το αργότερο 2 μήνες από την υπογραφή της Σύμβαση. Τις μελέτες παρέλαβε στις 25/4/13 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ στις 9/4/12 και είχε προϋπολογισμό 2,459,541.53 Ευρώ.  Απεντάθηκε όμως  με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στις 21/12/13 με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες υλοποίησής της (δεν έχει λάβει προέγκριση δημοπράτησης για κανένα υποέργο τους).

Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει τα 88.540 Ευρώ  για μια μελέτη που δεν χρειάζεται πλέον;


Απο τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/4/13.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Κύριοι σύμβουλοι, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ,πρώην ΤΥΔΚ με το αρίθμ. πρωτ. 86516/21-3-2013 έγγραφο της εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση και παραλαβή τοπογραφικής και προκαταρκτικής μελέτης για την μελέτη με τίτλο: Μελέτη Αποχέτευσης Λυμάτων Οικισμού Αγκάλης Δ.Δ Αγίας Άννας»
Η μελέτη έχει αντικείμενο την διερεύνηση και την κοστολόγηση των απαιτούμενων έργων για την συλλογή και μεταφορά των αστικών λυμάτων του οικισμού της Αγκάλης προς επεξεργασία στον ΒΙΟ.ΚΑ Μαντουδίου μέσω υφισταμένων έργων μεταφοράς .Η Αγκάλη είναι παραθαλάσσιο οικισμός
7kmανατολικά της Αγ. Άννας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας . Ο οικισμός αποτελεί το πλέον τουριστικό παραθαλάσσιο κέντρο της βορειοανατολικής Εύβοιας, με μια σειρά από κολυμβητικές ακτές και τουριστικές εγκαταστάσεις.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση και παραλαβή τοπογραφικής και προκαταρκτικής μελέτης για την μελέτη με τίτλο: Μελέτη Αποχέτευσης Λυμάτων Οικισμού Αγκάλης Δ.Δ Αγίας Άννας» ,όπως έχει.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.