powered by Surfing Waves

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ισχυρή προειδοποίηση προς τους δήμους για καταχρήσεις στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού


Με εγκυκλιο του το ΥΠΕΣ στέλνει ισχυρή προειδοποίηση προς τους δήμους για τυχον καταχρησεις στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη κατεπειγουσών ή πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών.

Όπως δημοσιεύτηκε σε προηγούμενο άρθρο η διάρκεια των συμβάσεων πρόσληψης προσωπικού έκτακτων αναγκών που υπερβαίνουν τους 2 μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών είναι παράνομες. Η λίστα προσληφθέντων με αυτό το τρόπο που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο άρθρο δείχνει επανειλημμένες παρανομίες. Οι προσλήψεις αυτές είναι αυτοδικαίως άκυρες.


Ο δήμος οφείλει να στείλει την λίστα των προσληφθέντων στον ΑΣΕΠ και υπάρχει και προληπτικός έλεγχος από τους επιθεωρητές του ΑΣΕΠ.

Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθούν οι παραβάσεις του δήμου (πρόσληψη με διάρκεια πάνω από δυο μήνες στο 12-μήνο) προβλέπεται:

1. Παύση καταβολής αποδοχών σε προσωπικό που συμπλήρωσε την διάρκεια απασχόλησης, άλλως καταλογίζονται στα αρμόδια (για την εκκαθάριση των αποδοχών) όργανα οι αποδοχές που καταβλήθηκαν.

2. Αυτεπάγγελτη δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υποχρεωτική παραπομπή στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα των υπεύθυνων

3. Καταλογισμός του συνόλου των αποδοχών που καταβλήθηκαν στο παρανόμως απασχολούμενο ή απασχοληθέν προσωπικό στου υπευθύνους για τις παράνομες προσλήψεις (κ. Ψαρρό και τους δημοτικούς συμβούλους που τις ενέκριναν). Τα ποσά των καταλογισμών παρακρατούνται από τις μηνιαίες αποδοχές των βαρυνομένων με αυτούς, μέχρις ότου συμπληρωθεί το ποσό του καταλογισμού.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.