powered by Surfing Waves

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το Μάιο το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού στην Θεσσαλονίκη



Μια ακόμη κίνηση για την τουριστική ανάταση της πόλης έρχεται να προστεθεί με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού που διοργανώνεται στην α΄ προβλήτα στο λιμάνι με τη συνδρομή της ΟΛΘ ΑΕ και της ΔΕΘ – Helexpo.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 19 Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ, Μιχάλη Ζορπίδη, πρόκειται για μια έκθεση, που θα δώσει την ευκαιρία σε όσους λάβουν μέρος να προβάλουν τα τουριστικά τους προϊόντα λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Παράλληλα, με το εκθεσιακό κομμάτι θα διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο στη “γωνιά” αυτή του λιμανιού.

“Για μας είναι μια πρωτοβουλία που θέλουμε να λειτουργήσει ενισχυτικά στις υπόλοιπες δράσεις για τον τουρισμό, όπως για παράδειγμα είναι η έκθεση “Philoxenia” που πραγματοποιείται το Νοέμβριο”, ανέφερε ο κ.Ζορπίδης.
Στόχος είναι να αποτελέσει μια ακόμη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού να εκθέσουν τα προϊόντα τους με ένα λογικό κόστος την πιο κατάλληλη εποχή του χρόνου και να προσελκύσει επισκέπτες.
Τόσο ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασαν τη στήριξή τους σε κάθε δράση που αφορά στον τουρισμό.

“Θα διεκδικήσουμε την α' προβλήτα” Κατηγορηματικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφορικά με την α΄ προβλήτα του Λιμανιού Θεσσαλονίκης. “Θα ζητήσουμε να εξαιρεθεί από την όποια διαδικασία πώλησης και θα την διεκδικήσουμε με κάθε μέσο”, τόνισε, λέγοντας ότι είναι μια όμορφη γωνιά της πόλης που ανήκει στον κόσμο.

Και το Αλατζά Ιμαρέτ για προσευχή.
Στο πλαίσιο της προσέλκυσης τουριστών από την Τουρκία ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε ότι στις 8 Αυγούστου θα ανοίξει το Αλατζά Ιμαρέτ για να προσευχηθούν όσοι Μουσουλμάνοι το επιθυμούν. “Είναι κάτι που θα φέρει πολλούς μουσουλμάνους τουρίστες στην πόλη ενώ κινούμαστε προς την κατεύθυνση να φέρουμε σχολεία από την Κωνσταντινούπολη και άλλα μέρη της Τουρκίας να επισκεφτούν για να γνωρίσουν την πόλη μας”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

Ακόμη, στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να εγκαινιαστεί το σπίτι του Κεμάλ για να μπορούν να το επισκέπτονται οι τουρίστες.
Ωστόσο, ο κ.Μπουτάρης κατήγγειλε το γεγονός ότι τα τελωνεία στους Ευζώνους λειτουργούν μόνο 6 ώρες το Σάββατο και ότι αυτό καθυστερεί τους τουρίστες που έρχονται από τα Σκόπια: “Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για City Break και να μην υπάρχει συνεχής εξυπηρέτηση”, είπε.

“Αγκάθια” στη λειτουργία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Παρά την κοινή επιθυμία να λειτουργεί ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ως ένας φορέας που θα συντονίζει τις δράσεις στον τομέα του τουρισμού φαίνεται πως αυτό δε συμβαίνει. Αναφορικά με τα παράπονα που ακούστηκαν για το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο έχει πολλούς μήνες να συνεδριάσει, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ως πρόεδρος του Δ.Σ. δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος εξέφρασε τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την τουριστική τόνωση της πόλης αλλά δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του “χρέωσε” ότι λειτουργεί ανεξάρτητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τραβάει το δικό του δρόμο”. “Η Ένωση Ξενοδόχων αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού και παραδώσαμε τη διοίκηση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης έχοντας στο ταμείο 430.000 ευρώ ενώ σήμερα δεν υπάρχουν χρήματα”, απάντησε ο κ.Θωμόπουλος.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.