powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων. Aπούσα η Εύβοια

Σήμερα18 Απριλίου  είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους σε αρκετά σημεία της χώρας.


Η 18η Απριλίου κάθε χρόνου έχει ορισθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS), ως Παγκόσμια Ημέρα των Μνημείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι σε θέματα της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως θέμα του φετινού εορτασμού έχει επιλεγεί «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης».

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι θα είναι ανοιχτοί και επισκέψιμοι στο κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο εορτασμού σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και ποια Μουσεία μετέχουν στους εορτασμούς, μπορείτε να το δείτε στη σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αν όμως είστε από εκείνους που ψάχνετε να βρείτε ποιες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Εύβοια θα απογοητευτείτε, καθώς η Εύβοιααπέχει από τις εκδηλώσεις. Μένει λοιπόν η απορία γιατί είναι απούσα; Αφού υπάρχουν μουσεία και στην Εύβοια. Μήπως δεν τα γνωρίζουν αρκετοί; Μήπως απλά δεν τα έχουν προβάλλει όσο θα έπρεπε; Πόσα γνωρίζουμε σαν Ευβοείς για το έργο τους και πόσες φορές έχουμε επισκεφθεί κάποιο από τα μουσεία της, έστω και μια φορά; Και τέλος ποια ήταν η τελευταία φορά που κάποιο από τα μουσεία διοργάνωσε ή μετείχε σε κάποια εκδήλωση;

Αναπάντητα ερωτήματα με ίδιο όμως αποτέλεσμα. Για άλλη μια φορά η Εύβοια, παρά την μεγάλη ιστορία της, είναι απούσα!

eviaportal.gr



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.