powered by Surfing Waves

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αρνητική η γνώμη του Δημ.Συμβουλίου για το λατομείο μαρμάρου στο Ξηρό όρος



Το Σημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά για την εκμίσθωση λατομείου μαρμάρου στη θέση «ΞΗΡΟ ΟΡΟΣ» Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγ. Άννας

Το σκεπτικό του Δ.Σ.

κ. Στέφου: Κύριοι σύμβουλοι, η Δ/νση Τεχνικού Ελέγχου ,Τμήμα Φυσικών Πόρων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με το αρίθμ. πρωτ. 3762/269798/1-3-2013 έγγραφο μας ζητάει γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση λατομείου μαρμάρου με
πλειοδοτική δημοπρασία ,έκτασης 25.187,29 τμ στη θέση «Ξηρό Όρος» Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας ,ΠΕ Εύβοιας, ύστερα από την από 10-12-2012 αίτηση της ΜΑΠ ΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε ,μέσα σε χρονικόδιάστημα δύο(2) μηνών από την λήψη του παρόντος.


Γεωργατζής Ευάγγελος : Αυτός ο κ. εκμεταλλεύεται ένα χώρο και ενώ έχειόλα τα απαραίτητα χαρτιά έχει καταστρέψει ένα ολόκληρο βουνό. Στη τελευταία συνεδρίαση με το ίδιο θέμα ο κ.Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας αλλά το λατομείο ακόμη λειτουργεί. Δεν συζητώ καν για νέο λατομείο.

Στεργίου Ιωάννης: Χαίρομαι που από την μεριά του δασαρχείου υπάρχει αυτή η εισήγηση για την νέα εκμετάλλευση.

Κουτσουράς Σταύρος : Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχήδραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό και το λατομείο έρχεται σε αντίθεση με αυτή την δραστηριότητα ,σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν απορρέει ωφέλεια για τους κατοίκους της περιοχής ,εφ΄όσον κανείς δεν εργάζεται,αντίθετα βλάπτεται.

Ριτσώνης Άγγελος : Το νταμάρι δεν αποκαθίσταται τόσο εύκολα και ο επιχειρηματίας δεν φέρνει κόσμο να δουλέψει. Δεν πρέπει όμως να δούμε τοθέμα τόσο αρνητικά. Πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για την εκμετάλλευσητου πλούτου, που πιθανόν να επωφεληθούν πολλοί κάτοικοι στο μέλλον. Πάντως όταν δίνουμε άδειες εκμετάλλευση στα βουνά της Εύβοιας τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Ψαρρός : Δεν πρέπει να είμαστε θετικοί στην παρα πέρα εκμετάλλευση του χώρου αφού μέχρι σήμερα έχει αναδείξει απαράδεκτη συμπεριφορά στην προστασία του Περιβάλλοντος κάνοντας άναρχη εκμετάλλευση ,υποβαθμίζοντας περιβαλλοντικά το ομορφότερο βουνότης Βόρειας Εύβοιας.
Παράλληλα μέχρι σήμερα καμία απολύτως συνεργασία με τον Δήμο και τηντοπική κοινωνία δεν έχει τηρήσει.

Θέλω να καταγγείλω τον συγκεκριμένο εργολάβο ότι μέχρι σήμερα στοΔήμο ,δεν έχει ως οφείλει από τον νόμο , τα προβλεπόμενα μισθώματα. Ούτε καν στοιχεία δεν έχει προσκομίσει από την εκμετάλλευση του λατομείου.

Ο Δήμος θα κινήσει παράλληλα την διαδικασία μέσω της δικαιοσύνης γιακάθε οικονομική απώλεια που έχει υποστεί από την μη συνεργασία του συγκεκριμένου εργολάβου.

Η εταιρεία

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1979 με την εξόρυξη του Μαρμάρου Μυκηνών, στην περιοχή της Αργολίδας και έχει 6 ενεργά λατομεία εξόρυξης μαρμάρων και 2 εργοστάσια επεξεργασίας. Στο τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό είχε κέρδη 400.000 Ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας marmyk.gr



0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.