powered by Surfing Waves

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία




Το μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία είναιευρωπαϊκό και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η επιδότησης είναι εξ ολοκλήρου κοινοτική και ανέρχεται σε περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας. Αίτηση συμμετοχής στο μέτρο μπορούν να υποβάλουν οι φορείς που μπορούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή σε αυτό και περιγράφονται στην υπ΄αριθ. 268/12728/2013 (Β΄247) ΚΥΑ η οποία είναι ανηρτημένη παρακάτω. Τέτοιοι φορείς μπορεί να είναι μία σχολική μονάδα ή σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών.Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ) προκειμένου το γάλα να διατίθεται δωρεάν στους μαθητές.

Στόχος του μέτρου
Στόχος του μέτρου είναι η αξιοποίησή του ώστε να επιτευχθούν πολύ χαμηλότερες τιμές διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και κυρίως να ενισχύσει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα.
ΠληροφόρησηΣε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ θα αναρτώνται όλες οι σχετικές πληροφορίες και ανακοινώσεις για την υλοποίηση του μέτρου.
Παρακάτω υπάρχει και το link για την αντίστοιχη ιστοσελίδα της ΕΕ όπου υπάρχει χρήσιμο ενημερωτικό υλικό και στην ελληνική γλώσσα:
http://ec.europa.eu/agriculture/drinkitup/index_el.htm
Επικοινωνία:
Αρμόδια: κα. Ιωάννα Παππά
Τηλ. επικοινωνίας: 210 212 5744
Βερανζέρου 46, 101 76 Αθήνα
Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Δ/νση Ζωικής Παραγωγής και ΑΠΑ
Γενική Δ/νση Ζωικής Παραγωγής
Νομικό πλαίσιο-Ανακοινώσεις
Καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έγκρισης συμμετοχής, η 31η Μαϊου 2013
ΥΑ 769/31145/03.04.2013.Καθορισμός μέγιστης τιμής επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία
ΚΥΑ 268/12728/2013 (Β΄247) «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 657/2008 της Επιτροπής, όπως ισχύει κάθε φορά, σχετικά με τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος σε μαθητές σχολικών μονάδων»
Καν.657/2008 (10.07.2008) για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 όσον αφορά τη χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος και ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων στους μαθητές των σχολικών ιδρυμάτων

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.