powered by Surfing Waves

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γαλλία και Ελλάδα «έφαγαν» το πιο πολύ άλογο









Η Γαλλία και μετά η Ελλάδα είναι οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό τροφίμων με κρέας …αλόγου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων DNA που πραγματοποιήθηκαν μετά το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου.

Περίπου το 13,3% των 353 ελέγχων που έγιναν στη Γαλλία ήταν θετικοί, ενώ κατά μέσον όρο το ποσοστό αυτό ήταν 4,66% στην ΕΕ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Τη Γαλλία ακολουθεί η Ελλάδα (με 12,5% σε 288 ελέγχους), η Λετονία (με 10% σε 70 ελέγχους) και ηΔανία (με 9,1% σε 99 ελέγχους).

Εντυπωσιακό πάντως είναι το στοιχείο σύμφωνα με το οποίο, στη Βρετανία και την Ιρλανδία, από όπου ξεκίνησε το σκάνδαλο στα μέσα Ιανουαρίου, κανένα από τα προϊόντα που υποβλήθηκαν σε έλεγχο δεν περιείχε κρέας αλόγου!

Συνολικά, διενεργήθηκαν 4.144 έλεγχοι DNA διεξήχθησαν σε 27 χώρες της ΕΕ.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.