powered by Surfing Waves

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιτροπή διερεύνησης ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή του Δήμου μας

Στις 25/4/12  Δημοτικό Συμβούλιο συγκρότησε επιτροπή διερεύνησης ιστορικών γεγονότων αποτελούμενη από τους :

1. Τζαχρήστο Χρήστο ,Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2. Ριτσώνη Άγγελο ,Δημοτικό Σύμβουλο
3. Βέττα Κων/νο ,Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό από την Δημοτική Ενότητα Κηρέως
4. Παπαστάμου Χρήστο, Συνταξιούχο Εκπαιδευτικό από την Δημοτική Ενότητα Νηλέως
5.Αποστόλου Δημήτριο, Επιμελητή Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης ,από την Δημοτική Ενότητα Ελυμνίων.


Τι γράφτηκε στα πρακτικά του  Δημοτικού Συμβούλιου :

"κ. Τζαχρήστος: Κύριοι σύμβουλοι, στην περιοχή μας έχουν συμβεί διάφορα ιστορικά γεγονότα τα οποία πρέπει να αναδειχθούν και να τιμηθούν.
Κατά καιρούς διάφοροι φορείς της περιοχής ζητούν την αναγνώριση κάποιων γεγονότων και με αυτή την αφορμή προτείνω την σύσταση μιας επιστημονικής επιτροπής η οποία θα καταγράψει τα ιστορικά γεγονότα που έχουν σχέση με τον διευρυμένο Δήμο μας και θα προτείνει ποια από αυτά πρέπει να αναδειχθούν και με ποιο τρόπο.
Η επιτροπή καλό θα είναι να αποτελείται και από ανθρώπους των γραμμάτων που έχουν ασχοληθεί με την ιστορία της περιοχής ,όπως ο κ.Βέττας Κων/νος από την τοπική κοινότητα Μαντουδίου, ο κ. Παπαστάμου Χρήστος από την τοπική κοινότητα Αγ. Άννας και ο κ. Αποστόλου Δημήτριος
από την δημοτική κοινότητα Λίμνης. Παρακαλώ να βοηθήσετε όλοι σας ,ώστε η επιτροπή αυτή να ολοκληρώσει το έργο της με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία.
Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή
απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων, που είναι:


Καντζούρας Ιωάννης: Θεωρώ την πρόταση πολύ σωστή


Παναγιώτου Κων/νος: Για το θέμα της «ΜΠΟΛΟΒΙΝΑΙΝΑΣ» δεν συστήθηκε καμία επιτροπή. Γιατί να συμβεί τώρα που αφορά τον θάνατο δύο χιλιάδων -2000- ατόμων να πρέπει να συγκροτήσουμε επιτροπή.


Στεργίου Ιωάννης: Έρχονται αιτήματα για ονομασία ή μετονομασία οδών ,που είναι μια σύνθετη διαδικασία. Νομίζω ότι είναι ότι καλλίτερο να υπάρξει επιτροπή που θα επιλέξει το υλικό για το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Ριτσώνης Άγγελος: Τα ιστορικά αυτά γεγονότα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από ιστορικούς που θα βασίζονται σε βιβλιογραφικά στοιχεία.".


Να υπενθυμίσουμε οτι πριν λίγους μήνες το ιδιο δημοτικό συμβούλιο αποδεχόμενο πρόταση του κ. Ριτσώνη να γίνει η "νύμφη της Ιστίαιας" το ιστορικό σύμβολο του γειτονικού μας δήμου, έμβλημα του δήμου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας. Ο σύλλογος  kireas.org που θέτει  το θέμα των 2.000 σφαγιασθέντων για πολλα χρόνια τώρα στο δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε μια ανακοίνωση καταγγέλωντας την δημοτική αρχή για μικροπολιτικά κίνητρα και ανακολουθία .

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.