powered by Surfing Waves

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Τζαχρήστος: "Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τα τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και φυσιολογικό είναι τότε να οριστεί μια ημέρα μνήμης". Τον Απρίλη το πόρισμα.


Ο κ. Τζαχρήστος (αριστερά): Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τα τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και φυσιολογικό είναι τότε να οριστεί μια ημέρα μνήμης. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να πάρει τότε (μέσα Απριλίου) την οριστική απόφαση , βάσει του πορίσματος της επιτροπής


Ο κ. Τζαχρήστος μέλος της επιτροπής διερεύνησης ιστορικών γεγονότων της περιοχής δημοσιοποιεί μέσω στο Ε.Β. την απάντηση του σε δημόσια επιστολή του σύλλογου kιreas.org. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του σύλλογος για 5 χρόνια τώρα ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμηθούν τα 2.000 θύματα της σφαγής στo Αχμέτ Αγά και το Μαντούδι του 1823. Αιτήματα του συλλόγου είναι να καθιερωθεί σαν τοπική επέτειος η ημέρα της σφαγής (23 Ιουλίου 1823), η ανέγερση μνημείου σφαγιασθέντων και η δημιουργία πάρκου ηρώων προς τιμή των θυμάτων στο πλατανόδασος Μαντουδίου. Η αυστηρή απάντηση του κ. Τζαχρήστου χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το πόρισμα της επιτροπής , επιβεβαιώνει την σφαγή και ουσιαστικά δικαιώνει την  επιμονή του Kireas.org.



Η επιστολή του κ. Τζαχρήστου


"
Για το παραπάνω θέμα, υπήρξε απάντηση μου , την οποία για τους δικούς τους λόγους δεν θέλησαν να δημοσιεύσουν. Επειδή πρέπει όλα να έρχονται στο φως και να λέγονται δημοσίως , ώστε να γίνεται σφαιρική ενημέρωση , θεωρώ σκόπιμο να παραθέσω και την δική μου απάντηση αλλά και του κ. Μπαλαμπάνη.

Προς   Σύλλογο kιreas.org
Επειδή σήμερα , λόγω της αργίας του τριημέρου ενημερώθηκα για το δημοσίευμα αίτημα σας, έχω να σας ενημερώσω τα εξής, σαν πρόεδρος της σχετικής επιτροπής που συνέστητε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η Επιτροπή που εξέτασε τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και περιοχής που αναφέρετε, ολοκλήρωσε την αποστολή της και θα παρουσιάσει το πόρισμά της στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στον Απρίλιο. Θα είχε ήδη παρουσιαστεί αν δεν το καθυστερούσαν προβλήματα υγείας κάποιων μελών της επιτροπής. Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν τα τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και φυσιολογικό είναι τότε να οριστεί μια ημέρα μνήμης. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να πάρει τότε (μέσα Απριλίου) την οριστική απόφαση , βάσει του πορίσματος της επιτροπής, που πιστεύω θα περιλαμβάνει και τις προτάσεις σας.
Προφανώς ενημερωθήκατε για την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής ( εξ άλλου δεν ήταν ούτε μυστική ούτε απόρρητη) και θέλοντας να δημιουργήσετε εντυπώσεις κάνατε δημοσίευμα με καθαρά αντιπολιτευτικό και απαξιωτικό τρόπο, αδικώντας έτσι και τον Δήμο και την επιτροπή, που αφιλοκερδώς προσέφερε τον πολύτιμο χρόνο της για την εξέταση του θέματος. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορείτε να αντιπαλεύετε το Δήμο και δεν είναι κομψό να δημιουργείτε ανύπαρκτα. Λίγη υπομονή λοιπόν. Ευελπιστώντας στην δημοσίευση για ενημέρωση των αναγνωστών σας, είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή ενημέρωση.

Χρήστος Τζαχρήστος
Μαθηματικός-Δημοτικός Σύμβουλος"




Η απάντηση του Kireas.org



«Κύριε Τζαχρήστο
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας. Ελπίζω αντιλαμβάνεσθε ότι είναι ένα θέμα που το προωθούμε εδώ και 5 χρόνια τώρα. Είναι γνωστή η αναλγησία της προηγούμενης δημοτικής αρχής Κηρέως και του νυν και τότε αντιδημάρχου κ. Καντζούρα για το θέμα καθώς και τα αισθήματα του προς τον kireas.org. Η γλώσσα μας που δεν είχε στόχο την επιτροπή ήταν ανάλογη αυτών που εισπράττουμε πολλά χρόνια τώρα από τον κ. αντιδήμαρχο. Ευχόμαστε να μπορέσετε να παρουσιάσετε το πόρισμα σας στο δημοτικό συμβούλιο και να τιμηθούν επιτέλους μετά από 190 χρόνια με όποιο τρόπο εσείς σαν επιτροπή θεωρείτε καταλληλότερο οι 2.000 σφαγιασθέντες. Σας ευχόμαστε καλή τύχη και είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να χρειαστείτε
Γιώργος Μπαλαμπάνης
Πρόεδρος του kireas.org»

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.