powered by Surfing Waves

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Λεφτά για πρόστιμα υπάρχουν. 71.193 ευρώ καθημερινά πρόστιμο για τις χωματερές






Πρόστιμο ύψους 28 εκ ευρώ βρίσκεται προ των πυλών της Ελλάδας για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το θέμα των σκουπιδιών. Η χώρα μας θα υποχρεωθεί να πληρώνει καθημερινά καθημερινά 71.193 ευρώ πρόστιμο για τη συνέχιση της λειτουργίας ανεξέλεγκτων χωματερών. Παράλληλα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της επιβολής προστίμου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για την ταφή απορριμμάτων χωρίς επεξεργασία. Μάλιστα από το 2014 θα έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα, εκείνο της επιβολής ειδικού τέλους ύψους 35 ευρώ για κάθε τόνο σκουπιδιών που θα θάβεται στο έδαφος, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε επεξεργασία στα απορρίμματα.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης σε ημερίδα για τις τεχνολογίες διαχείρισης αστικών απορριμμάτων έρχονται μετά το καμπανάκι Βιρβιδάκη στους δήμους για το ίδιο θέμα, ενώ σημαντικότερη όλων είναι η επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, στον Α. Σαμαρά.

Κάτι δεν πρέπει να γίνει ή λεφτά (για πρόστιμα) υπάρχουν;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.