powered by Surfing Waves

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανεμώλια έπη Καντζούρα: "Σκευωρία το νερό Κηρίνθου", "Τελος Μαΐου σε λειτουργία το λιμάνι Μαντουδίου", "Ο δήμος αυτή την φορά έχει αποτελεσματικό Δήμαρχο με αντανακλαστικά".



Σε συνέντευξη του στο Παλμό της Βόρειας Εύβοιας ο αντιδημάρχος Κηρέως κ. Ιωάννης Καντζούρας έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις απόψεις και εκτιμήσεις του σε μια σειρα απο θέματα με χαρακτηριστική  αμετροέπεια.


Φληναφήματα και  ατοπίες

Νερό Κηρίνθου

κ. Καντζούρας: το πρόβλημα με το νερό Κηρίνθου "ήταν μία σκευωρία και αυτοί που το δημιούργησαν αυτό πρέπει να πάνε στον Εισαγγελέα"

Ποιός διαβολικός νους μηχανορραφήθηκε να σκουριάσει τις σωληνώσεις του δικτύου της Κηρίνθου, έριξε λάσπες στις δεξαμενές ύδρευσης, έβαλε οξειδωμένα μεταλλικά καπάκια χωρίς κλειδαριές πάνω από φρεάτια, δεν έκανε καθαρισμό και περίφραξη του χώρου περιμετρικά της δεξαμενής , δεν εξασφάλισε τεχνική έκθεση καταλληλότητας της δεξαμενής ύδρευσης που διαπίστωσε η τελευταία έκθεση αυτοψίας της Δ/σης Δημόσιας Υγείας; Αυτός ο σκευωρός θα πρέπει  να πάει στον Εισαγγελέα.


Λιμάνι Μαντουδίου

κ. Καντζούρας: "Το λιμάνι του Μαντουδίου γίνεται λειτουργικό τέλος Μαΐου και υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτές και πλοιοκτήτες...... Το λιμάνι είναι μεγάλο, μεγαλύτερο ακόμα και από του Πειραιά"

Ως γνωστόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη  ούτε το 30% το λιμανιού Μαντουδίου και πιθανόν να μην πληρεί ακόμη τους απαιτούμενους  όρους και προϋποθέσεις ασφαλούς αγκυροβολίου.  Για τη λειτουργία λιμένων / λιμενικών εγκαταστάσεων θα πρέπει να έχουν εκδοθεί και να τελούν σε ισχύ περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας. Συγκεκριμένα στην Κ.Υ.Α. Περιβαλλοντικών Όρων θα πρέπει να περιγράφονται όλες οι λειτουργίες /δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο λιμένα/λιμενική εγκατάσταση. Αμφίβολο αν ο φορέας διαχείρισης του (Λιμενικό Ταμείο) έχει εξασφαλίσει  έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του λιμανιού. Όσο για το μέγεθος του, το λιμάνι Μαντουδίου χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Ναυτιλίας  Περιφερειακό, η Κύμη είναι το Λιμάνι Πύλη της Εύβοιας. Καλό θα ήταν ο δήμος να  φροντίσει  να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για την λειτουργία του σαν  τουριστικό Λιμάνι (για την φημολογούμενη σύνδεση του με Σποράδες) 


Αποτελεσματικότητα

κ.Καντζούρας: "ο ενιαίος πλέον Δήμος αυτή τη φορά έτυχε να έχει Δήμαρχο με αντανακλαστικά. Να δίνει αρμοδιότητες και να είναι αποτελεσματικός. Για το λόγο αυτό έχουμε πετύχει αρκετά και πιστεύω μέχρι τέλος του έτους που θα κάνουμε μία πλήρη αναφορά, θα δείτε ότι έχουμε ανεβάσει σημαντικά την περιοχή σε πολλά θέματα"

Το "αυτή τη φορά έτυχε" ακούγεται σαν  αιχμή για τον κ. Ενωτιάδη.

Εδώ και δύο χρόνια ο δήμος έχει αποφύγει να δημοσιεύσει ετήσια έκθεση πεπραγμένων που είναι υποχρεωμένος από το νόμο. Σε αντίθεση με άλλους δήμους ο δήμος μας συσσωρεύει χρέη χωρίς να έχει να παρουσιάσει έργο, εκτός  βέβαια από γήπεδα 5χ5 και χλοοτάπητες. Ακόμη και η πολυέξοδη αθλητική πολιτική του δήμου είναι αναποτελεσματική, όσον αφορά την βελτίωση των   αθλητικών επιδόσεων αλλά και την αύξηση  του αθλούμενου πληθυσμού  καθώς και  την θέσπιση και αναβάθμιση των προγραμμάτων άθλησης του δήμου.


Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την  συνέντευξη  του κ. Καντζούρα στον Παλμό της Β.Ε.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.