powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φεστιβάλ Παιδείας 2013



Από τις 17 Απριλίου έως και τις 13 Ιουνίου θα διαρκέσουν φέτος οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμικού Φεστιβάλ Παιδείας 2013 του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Το Φεστιβάλ ξεκινά σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, με τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και ΓΕΛ Νεάπολης να παρουσιάζουν μουσική συναυλία χορωδίας και παραδοσιακούς χορούς στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, στις 7 το απόγευμα.

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, εικαστικές και καλλιτεχνικές εκθέσεις, ημερίδες και ανοιχτές συζητήσεις, πρωτότυπες παρουσιάσεις παραμυθιών και ψηφιακές αφηγήσεις μύθων της αρχαίας Ελλάδας και λογοτεχνικών έργων, προβολή ταινίας μικρού μήκους, βιωματικά παιχνίδια, περιλαμβάνονται στο πλούσιο πρόγραμμα του.

Διοργανώνεται από το Γραφείο Παιδείας και τον πρώτο λόγο έχουν οι μαθητές σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Η επίσημη τελετή έναρξης του θα γίνει στις 14 Μαΐου στις 6.30 το απόγευμα, σε συνδυασμό με τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, κατασκευών, poster, αφίσας, αρχιτεκτονικού σχεδίου, γραμμικής γραφής και κατασκευών τεχνολογίας από μαθητές.

«Το Φεστιβάλ Παιδείας είναι η γέφυρα της πρώτης επαφής των μαθητών με τον πολιτισμό», σημειώνουν ανάμεσα σε άλλα ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, προσθέτοντας ότι στρέφει τα παιδιά σε μια υπεύθυνα ανεμπόδιστη πορεία προς την τόλμη, την προσπάθεια, τους πειραματισμούς, και τις ανακαλύψεις.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.