powered by Surfing Waves

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Προφορικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση κυλικείου στον προαύλιο χώρο των δημοσίων υπηρεσιών Λίμνης στις 10/5/13. Κατώτατο μισθωμα10€



Η οικονομική υπηρεσία καταρτίσε τους όρους διενέργειας δημόσιου προφορικού πλειοδοτικού φανερού  διαγωνισμού για την εκμίσθωση κυλικείου στον προαύλιο χώρο των δημοσίων υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης :

Άρθρο 1ο

· Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ιδιώτες, Φυσικά και Νομικά πρόσωπα.

· Δικαιολογητικά συμμετοχής του κάθε ενδιαφερομένου στον πλειοδοτικό διαγωνισμό επί ποινή αποκλεισμού εκτός των άλλων που αναφέρονται στα επί μέρους άρθρα είναι και :

- Η Αστυνομική ταυτότητα.

- Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας .

- Πιστοποιητικό εισαγγελίας ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος.

- Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

- Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας  Άννας περί μη απαίτησης οφειλών προς των Δήμο.

- Βεβαίωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Δήμου  Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας περί μη οφειλής .

Άρθρο 2ο

Το εκμισθούμενο ακίνητο βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Λίμνης προαύλιο χώρο δημοσίων υπηρεσιών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και έχει εμβαδόν  εσωτερικού χώρου 14,96 τ.μ. καθώς και υπαίθριου χώρου 39,58τ.μ. και θα χρησιμοποιηθεί ως κυλικείο.

Άρθρο 3ο

Η δημοπρασία θα είναι φανερή και προφορική πλειοδοτική και θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Μαντουδίου από την Αρμόδια Επιτροπή η οποία είναι η  Οικονομική Επιτροπή στις 10/5/2013 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 14.00.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ως ακολούθως : Την παραπάνω ορισθείσα ώρα θα  κηρυχθεί η έναρξη της διαδικασίας ( φανερού και προφορικού διαγωνισμού) από τον Πρόεδρο της Επιτροπής και θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό. Μετά την καταγραφή των  δικαιολογητικών η οποία θα γίνει δημόσια παρουσία των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, η Επιτροπή θα προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών και θα ανακοινώσει στους συμμετέχοντες εάν σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που υπέβαλλαν γίνονται δεκτοί στο διαγωνισμό ή κάποιοι αποκλείονται.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής, αρχίζει η διαδικασία της πλειοδοσίας η οποία θα αναδείξει και τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 4ο

Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα (12)έτη .

Άρθρο 5ο

Για να γίνει κάποιος δεκτός στην δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή  διενέργειας δημοπρασίας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλο που ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζόμενου , ομολογιών Δημοσίου Τράπεζας ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζονται για εγγυοδοσίες , ποσού ίσου προς το ένα δέκατο
( 1/10) αυτού που ορίζεται στη διακήρυξη ως κατώτατο όριο μισθώματος ήτοι 10,00€ , που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβαση με άλλη όμοια ποσού ίσου με  το ανώτερο ποσοστό επί του μισθώματος όμως που επιτεύχθηκε.

Άρθρο 6ο

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου , οφείλει να δηλώσει αυτό στην επιτροπή δημοπρασίας πριν την έναρξη του συναγωνισμού , στην οποία πρέπει να παρουσιάσει για το σκοπό αυτό πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση.

Άρθρο 7ο

Κάθε προσφορά είναι δεσμευτική για τον πλειοδότη , η δέσμευση αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και βαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

Άρθρο 8ο

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή , ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας καθιστάμενος αλληλέγγυος και σε ολόκληρο υπεύθυνος μετά αυτού για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.


Άρθρο 9ο

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από την Οικονομική Επιτροπή .

Άρθρο 10ο

Ορίζει ως κατώτατο όριο μίσθωσης ορίζεται το ποσό των 100,00 € μηνιαίως το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανά δύο έτη σε ποσοστό 2%.

Άρθρο 11ο

Το μίσθωμα θα καταβάλλεται από 1η έως την 10η εκάστου μηνός .  Κατά τα λοιπά θα εφαρμόζεται η ισχύουσα Νομοθεσία.

Άρθρο 12ο

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση σ’ αυτόν της απόφασης του αρμοδίου οργάνου, για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητού του και ενέχονται και οι δύο για τη μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την προηγούμενη όμοια.

Άρθρο 13ο

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού για την πραγματική κατάσταση του μίσθιου, της οποίας τεκμαίρεται ότι έχει λάβει γνώση, ούτε συνεπώς υποχρεούται στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.

Άρθρο 14ο

Η σύμβαση αυτή θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά μετά την έγκριση του αποτελέσματος από το κατά νόμο αρμόδια όργανα .

Άρθρο 15ο

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του μισθίου , τις υπέρ αυτού δουλείες , τα όρια αυτού και γενικά το μίσθιο σε καλή κατάσταση και να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση , διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση .

Σε περίπτωση μη τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου η εγγύηση καταπίπτει υπέρ του Δήμου για αποκατάσταση ζημίας και αρχίζει η διαδικασία έξωσης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Άρθρο 16ο

Ο μισθωτής υποχρεούται όταν λήξει η σύμβαση να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε , διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Άρθρο 17ο

Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρά αναμίσθωση καθώς και η ολική υπεκμίσθωση του μισθίου από το μισθωτή .

Άρθρο 18ο

Για λόγους καλαισθησίας και εναρμόνισης της αισθητικής του καταστήματος με τον περιβάλλοντα χώρο, δεν επιτρέπεται η χρήση ακαλαίσθητων τραπεζιών & καθισμάτων ως εξοπλισμού της λειτουργίας του καταστήματος, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και τον εξωτερικό του χώρο.

Άρθρο 19ο

Για οποιαδήποτε επέμβαση στη διαμόρφωση του εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου του καταστήματος, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν αιτήσεως του μισθωτή.

Άρθρο 20ο

Για τη χρήση μέσων σκίασης στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος τις προδιαγραφές θα ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι όποιες δαπάνες απαιτηθούν θα καλυφθούν από το μισθωτή. Το ίδιο θα ισχύσει και για οποιαδήποτε διαρρύθμιση, επέκταση κλπ.

Άρθρο 21ο

Οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν γνώση των όρων της διακήρυξης τους οποίους και αποδέχονται ανεπιφύλακτα. Όλοι οι όροι είναι ουσιώδεις και η μη τήρηση τους συνιστά τον αποκλεισμό τους από το διαγωνισμό. Μετά την ανάδειξη του πλειοδότη, οι όροι της διακήρυξης περιλαμβάνονται στη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του μισθωτή.

Άρθρο 22ο

Όλα τα έξοδα της σύνταξης του μισθωτηρίου – σύμβασης και λοιπά έξοδα θα βαρύνουν τον μισθωτή.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.