powered by Surfing Waves

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αντιποίηση αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου. Φαρμακερά βέλη Ψαρρού και Καντζούρα



Το Δημοτικό Συμβουλιο αποφάσισε  ( με 10 ψήφους προς 8) να γίνει άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο χώρο Λιμένος Λίμνης προς αποφυγή ατυχήματος και για την ομαλή λειτουργία του παραλιακού χώρου που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της πόλεως Λίμνης κι έχει άμεση σχέση και με την ομαλή λειτουργία των πάσης φύσεωςεπιχειρήσεων που λειτουργούν στην πόλη.

Η απόφαση είναι έκνομη αφού ο Λιμενας Λίμνης είναι στην δικαιοδοσία του Λιμενικου Ταμείου.

Το Δημόσιο έχει απονείμει σε φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων, τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων της Ζώνης Λιμένα αρμοδιότητάς τους.Οι χώροι και όλα εν γένει τα κτήματα που περιλαμβάνονται στην Ζώνη Λιμένα είναι κοινόχρηστα
δημόσια κτήματα και ανήκουν στο Δημόσιο κατά κυριότητα, η χρήση όμως και η εκμετάλλευσή τους
ανήκει στον οικείο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα, δηλαδή το Λιμενικό Ταμείο.



Η συζήτηση στην συνεδρίαση:


κ.Ψαρρός: Κύριοι σύμβουλοι, οι ζημιές που έχει υποστεί η παραλιακή ζώνη εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.  Πέρα από την απαράδεκτη αισθητική η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι κατεστραμμένα πεζοδρόμια, κατεστραμμένοι κρηπιδότοιχοι , κατεστραμμένα κιγκλιδώματα και κατεστραμμένος φωτισμός.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση από την μεριά του Δήμου αφού το Λιμενικό Ταμείο αδρανεί.

Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή  απόψεων κι αφού έλαβε υπόψη του τις γνώμες των πιο κάτω δημοτικών συμβούλων,που είναι:

Κουτσουράς Σταύρος: Όσο αφορά την διόρθωση ζημιών επί του λιμενικού  χώρου δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο γιατί δεν είναι σύννομο. Πρέπει να εκτελεστεί από το Λιμενικό Ταμείο με όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις.  Θα έπρεπε ο Δήμος να είχε κλητεύσει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και την Λιμενική Επιτροπή για να μας  ενημερώσουν σχετικά και όχι να απουσιάζουν.

Γι’ αυτό το λόγο προτείνω να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή που μας έρχεται προκειμένου να κληθούν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι.  Με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο κ. Δήμαρχος θέματα ακεραιότητας κι  ασφάλεια των πολιτών μας φέρνει προ τετελεσμένου γεγονότος και μας
ρίχνει την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα προκληθεί. έλουμε οποιαδήποτε  ενέργεια να γίνει νόμιμα.

Τζαχρήστος Χρήστος: Όσο κι αν είναι επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης ζημιών θα πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες και οι Νόμοι. Θεωρώ ότι δεν  μπορούμε να πάρουμε μια παράνομη απόφαση αφού ήδη το Λιμενικό Ταμείο έχει υπόσταση και είναι εν ενεργεία.

Κατσούρας Δημήτριος -Μουστάκας Νικόλαος –Γιαννιός Κων/νος –Αλεξίου Ιωάννης = Συμφωνούμε με την άποψη του κ. Τζαχρήστου

Παναγιώτου Κων/νος : Συμφωνώ με την άποψη του κ. Κουτσουρά Σταύρου

Καντζούρας Ιωάννης: Κύριοι Σύμβουλοι, το Λιμενικό Ταμείο μας έχει  απασχολήσει αρκετό καιρό όσον αφορά την λειτουργία του.  Εγώ έχω τοποθετηθεί κάθετα , να επανέλθει στο Δήμο η λειτουργία του   Λιμενικού Ταμείου, δεν μπορεί μια μερίδα ανθρώπων που διορίζεται να  μπαίνει εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία των παραλιών.
Ήδη τελείωσε το Αλιευτικό Καταφύγιο Πηλίου και εδώ και δύο χρόνια δενέχει παραληφθεί, το Λιμάνι Μαντουδίου γίνεται λειτουργικό και θα θέλει και αυτό παραλαβή.
Η παραλιακή ζώνη της Δ.Κ. Λίμνης εδώ και αρκετό καιρό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Λίμνη γιατί υπάρχουν σπασμένα κάγκελα, τρύπες στα πεζοδρόμια, γκρεμισμένοι τοίχοι, φρεάτια που είναι επικίνδυνα.
Συμφωνώ να παρέμβει ο Δήμος αφού είναι έκτακτη ανάγκη και να επισκευάσει την παραλία Λίμνης και η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου να περιέλθει στο Δήμο.


0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.