powered by Surfing Waves

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τι ειπώθηκε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ για το νερό της Κηρίνθου. Βολές Ψαρρού κατά Δ/νσης Δημόσιας Υγείας



Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα πρακτικά της συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ που έγινε στις 3/4/2013 γι το νερό της Κηρίνθου. Η ΔΕΥΑ συνεδρίασε μια  μέρα πριν το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το ίδιο θέμα.



κ. Ψαρρός: Στο Δ.Δ. Κηρίνθου έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη καταλληλότητα  του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχω να σας ενημερώσω τα παρακάτω η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με επιστολή που μας έστειλε με αρ. πρωτ. 1642 στις 1/4/2013 μας προτείνει

1. Να προβούμε στη διακοπή της υδροδότησης του Δ.Δ. Κηρίνθου μέχρι αποκατάστασης του προβλήματος και την εξασφάλιση των ποιοτικών παραμέτρων του πόσιμου του δικτύου ύδρευσης εντός των ορίων της κείμενης νομοθεσίας.

2. Την ενημέρωση των κατοίκων και την τροφοδότηση αυτών με κατάλληλης ποιότητας πόσιμο νερό (π.χ. μεταφορά νερού με βυτία, τροφοδοσία με εμφιαλωμένα νερά)

3. Τον έλεγχο από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου όλου του δικτύου ύδρευσης για τη διαπίστωση βλαβών, με συνέπεια μόλυνση και υποβάθμιση της ποιότητας νερού.

Με αυτή τους την απόφαση μας δίνουν την εντύπωση ότι για λόγους που μόνο εκείνοι γνωρίζουν πήραν αυτή την απόφαση, διότι όλες οι αναλύσεις που υπάρχουν από το γενικό χημείο του Κράτους, αλλά και από το διαπιστευμένο εργαστήριο του Τσαπουρνιώτη με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος μας, γνωμοδοτούν ότι η ποιότητα του νερού, με βάση τις χημικές αναλύσεις, είναι κατάλληλη για πόση, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες.

Επιπλέον να σας ενημερώσω ότι ο Δήμος ήδη έχει προβεί σε όλες αυτές τις εργασίες τις οποίες μας πρότειναν με το έγγραφο τους 1642 – 1/4/2013 και η τεχνική μας υπηρεσία έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση των υποδείξεων τους.

Μία ακόμα ενέργεια που κάνουμε για την διασφάλιση της καλής ποιότητας του νερού που παρέχουμε στους κατοίκους του Δ.Δ. Κηρίνθου είναι η ολοκλήρωση και αποκατάσταση των προβλημάτων που υπήρχαν στο αντλιοστάσιο της νέα γεώτρησης Κηρίνθου, ώστε το νερό να δοθεί προς χρήση. Μάλιστα στις 4/4/2013 περιμένουμε τον κ. Δεληγιάννη Κων/νο και την ίδια μέρα, η γεώτρηση θα μπορεί να λειτουργήσει για την υδροδότηση των κατοίκων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να αποσταλεί έγγραφό στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού ελέγχου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και να τους ενημερώνει για τις ενέργειες που έγιναν από τη μεριά του Δήμου και τη συμμόρφωση με τις υποδείξεις τους. Να τους ζητήσει να επαναλάβουν άμεσα, τους ελέγχους της ποιότητας νερού του Δ.Δ. Κηρίνθου, διότι η διακοπή υδροδότησης βάζει ήδη σε ταλαιπωρία τους κατοίκους και σίγουρα η υδροδότηση με βυτία που συνιστούν δεν είναι ενδεδειγμένη και την επανάληψη της πρόσκλησης για να παρευρεθούν στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 5/4/2013 στο Δημοτικό κατάστημα Μαντουδίου και ώρα 12:00μμ.

Επίσης αποφασίζει την αγορά εμφιαλωμένων νερών για την παροχή προς το κόσμο έως ότου τακτοποιηθεί το όποιο πρόβλημα εάν υπάρχει.

ΨΑΡΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
1. ΔΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΛΕΟΝΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
3. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
4. ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
5. ΛΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6. ΡΟΥΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.