powered by Surfing Waves

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Στον υπουργό υγείας το νερό της Κηρίνθου: Θα καταφέρει ο υπουργός να σωφρονίσει το καουμποϊλίκι Ψαρρού

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των κατοίκων της Κηρίνθου που πρέπει μόνοι τους να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό

Ο κ. Ψαρρός δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με τις αποφάσεις της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέρυμνας και του Δημοτικού Συμβουλίου και οι κάτοικοι της Κηρίνθου αναγκαζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό.

Για την ιστορία στις 1/4/13 η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέρυμνας που εποπτεύει τον δήμο ζήτησε την τροφοδότηση τών κατοικων της Κηρίνθου με κατάλληλης ποιότητος πόσιμο νερό (π.χ. μεταφορά vερού με βυτiο, τpοφοδοσία με εμφιαλωμέvο νερό) μέχρι να επανελέγξει και να εγρίνει την ποιοτητα του νερού ύδρευσης.  Το δημοτικό συμβούλιο στις 5/4/13 αποφάσισε "το χωριό της Κηρίνθου να εφοδιάζεται με εμφιαλωμένο νερό με ευθύνη του Δήμου κι ένας δημοτικός υπάλληλος να κάνει κατ΄οίκον διανομή προκειμένου να προμηθεύονται και οι γεροντότεροι οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται στα σημεία διανομής."

Ο χημικός επανέλεγχος απόΔ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέρυμνας δεν έχει γίνει ακόμη και ο κ. Ψαρρός παραβαίνοντας τις παραπάνω αποφάσεις συνεχίζει να διανέμει στην Κήρινθο νερό υπόπτου ποιότητας και να μην κάνει διανομή εμφιαλωμένου νερού όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.



Μετά την ασυνεννοησία με τον κ. Ψαρρό, ο  βουλευτής Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου,  έκανε στον Υπουργό Υγείας ο οποίος είναι συναρμόδιος σε αυτο το θέμα την παρακάτω  ερώτηση, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβαση του.


Κύριε Υπουργέ,


Οι κάτοικοι της Κηρίνθου διαμαρτύρονται εδώ και ένα χρόνο περίπου για την ποιότητα του νερού. Δυστυχώς, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, αφού μετά από δύο ελέγχους, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2013, που διεξήγαγε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού και του οικισμού της Κρύας Βρύσης εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια, ενώ σε αναλύσεις που έγιναν από ιδιωτικό εργαστήριο για λογαριασμό του δήμου εντοπίστηκε εξασθενές χρώμιο. Μάλιστα, οι υψηλότερες συγκεντρώσεις των επικίνδυνων βακτηριδίων εντοπίστηκαν στα δείγματα από τη βρύση του δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.
Κατόπιν των ανωτέρων, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας κάλεσε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει τους κατοίκους για την επικινδυνότητα του νερού και να μοιράζει εμφιαλωμένα νερά.
Επειδή το πόσιμο νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό που εν προκειμένω ο δήμος οφείλει να εξασφαλίσει στους δημότες του και η ακαταλληλότητά του θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ερωτάσθε κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων σας:


  • · Έχετε εξακριβώσει τα παραπάνω αποτελέσματα για την ποιότητα του νερού στην Κήρινθο Ευβοίας;
  • · Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε για την προστασία των κατοίκων και την παροχή ασφαλούς νερού ανθρώπινης κατανάλωσης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ώστε να γίνουν τα δέοντα;

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε ένα βίντεο youtube ή μια εικόνα στο σχόλιό σας, χρησιμοποιήστε (με αντιγραφή/επικόληση, copy/paste) το κωδικό: [img] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΔΩ [/img] για την ανάρτηση εικόνων και [youtube] ΒΑΛΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ YouTube-VIDEO ΕΔΩ [/youtube] για τα βίντεο YouTube
ΣΗΜ. Οι διαχειριστές του ΕΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια τρίτων σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 13 του ΠΔ 131/2003.